ponedjeljak, 4. studenoga 2013.

REKLA-KAZALA

JURICA PAVIČIĆ Referendum o braku protivan je kršćanskim načelima. Izađite i glasajte protiv

  • Boris Kovačev/CROPIX
Objavljeno: prije 1 h i 21 min
 
 
 
Zavrzlama s definicijom braka ne bi se ni događala da SDP i HNS nisu ušli u neprincipijelne aranžmane
U politici se - naravno, kao i u životu - stari grjehovi uvijek vraćaju, a jednom odapeta strijela uvijek nekog probode. Vladajuća Kukuriku koalicija naučila je sada taj nauk i na svojoj koži kad je posrijedi referendum o braku.
Sadašnja zavrzlama oko ustavne definicije braka ne bi se, naime, dogodila da SDP i HNS nisu u bliskoj povijesti dvaput ulazili u neprincipijelne aranžmane zato što im je to u danom času bilo oportuno. Prvo su u vrijeme vlasti HDZ-a pristali s tadašnjim vladajućima dijeliti stolice u Ustavnom sudu po stranačkim kvotama, a sada kao rezultat takvog pakta imaju Ustavni sud koji nije autoritativno stručno tijelo, nego politički debatni klub većinski konzervativne svjetonazorske orijentacije......
                                               ***************************************
Stice se ovdje dojam da se jednim selektivnim rezanjem grana sa SDP-ovog stabla zeli tek podstaci njegovu daljnju drustvenu vegetaciju, u trenutcima kad je njegovo korjenje vec duboko kontaminirano jednim neizljecivim virusom, sto se razmnozava na anakronoj hrpi politickoekonomskih proturijecnosti, jednog od najkrucjalnih povjesnih trenutaka covjecanstva.

.

Nema komentara:

Objavi komentar