četvrtak, 23. siječnja 2014.

MILANOVICEVE REFORME

Premijer Zoran Milanović upozorio je, pak, da se svi zalažu za reforme. Podsjetio je da je Njemačka prije deset godina imala veliku nezaposlenost, „čega se danas malo tko više sjeća“, no provela je reforme na tržištu rada i danas ima konkurentnije gospodarstvo. Cijena koju su Nijemci za to platili je da su radili više za plaće koje su stagnirale, istakao je Milanović, dodavši kako te reforme u Hrvatskoj dolaze u blažem obliku.
„Nije sramota zaostajati a Njemačkom 10 godina, ali 20 godina je već glupost. Ljudi pozivaju na reforme. Dobit će reforme, ali ovo što mi radimo su vrlo blage reforme“, zaključio je Milanović, zaduživši Mrsićevo ministarstvo da prevede njemačke reformske propise i pošalje ih oporbi, „pa neka usporede.
                           **************************************************
Komentar
Gospodine Milanovic,
Dvije  godine upravljate ovom nesretnom zemljom modusom za kojeg ste dobro placeni, tvrdeci danas da ce narod dobiti reforme koje trazi.
I to bi bilo to, kada bi vasa vladavina bila zasnovana na onomu sto narod trazi.
Dobro, njenu vodu jos niste prodali i obecali  ste da to necete napraviti.
Sto se reforma tice, koje se navodno traze, narod ih nije nikada trazio , niti to cini danas.
On, narod, iza cijeg naziva se  kriju proizvodjacke snage cjelokupnog bogatstva jedne zemlje, samo trazi da zivi u svom miru, i opstaje  iskjjucivo od vlastitog proizvoda.
Reforme su vasa posla, pod cijom izlikom vi samo potkradate narodni proizvod.
Cinite to svom svojom ljudskom kukavnoscu u sluzbi krupnog kapitala, koji vas zato debelo  naplacuje.
Ne samo to.
Ni jedan narod , u citavoj svojoj povijesti, nije nikada i nikoga opunomocivao da njime vlada , jer je ta njegova povijest iskljucivo satkana od vise milenijske klasne podjele na one koji posjeduju sredstva za proizvodnju i one koji posjeduju samo vlastitu  radnu snagu da njima upravljaju, ali i ne da ubiru njihove plodove.
   „Covjek uvijek izmisli razlog izvan sebe, da bi se oslobodio odgovornosti“ -  (za ono sto cini).
                                                                                                                        

Nema komentara:

Objavi komentar