srijeda, 24. lipnja 2015.

GRČKA KRIZA - ODRAZ GLOBANO KLASNOG DRUŠTVA

Moralna obaveza nije i obaveza grčkih stvaralačkih masa, koje one nisu nikada htjele, niti su posjedovale ikakvu nadležnost da, pored svog najamnog ropstva kapitalističkih posjednika svih sredstva za proizvodnju, koje su milenijima od njih prisvajali, i  bivaju posljedično tome srozane na vegetativnu opstojnost, ne kao ljudska bića, već eksploatirani objekt za svestranu uporabu, i koji egzistira tek na otpadnim mrvicama njihovih posjedničkih nametnika, koji danas idu dotle da ih dodatno pretvaraju u vlastite dužnosnike.
Moralne obaveze, kao i sve druge: zakonodavne, etičke, ideološke,vjerske, nacionalne i pojedinačne, u civiliziranom svijetu se podrazumijevaju kao rezultat dvaju ravnopravnim subjekta , koji, u obostranom interesu i slobodnom odlukom pristupaju pisanom ugovoru, kojim se međusobno preuzimlju sva prava i dužnosti što iz takvih ugovora proističu.

Prema De Leonovim riječima: Radnička klasa današnje Grčke bila bi ona potpisnica koja je dovedena pred pisači stol, uperenim pištoljem u njenu glavu, da ovdje potpiše već pripremljeni tekst tog Ugovora.
„I što mislite, što bi meni bilo učiniti“, pita De Leon Američke radnike u štrajku, „kad bih se osobno zatekao u tom iznuđenom položaju : potpisao bih ga bez prigovora. Potpisao bih ga na naznačenom mjestu dužnika, potpisao bih s lijeve strane teksta i s desne. I dalje bih nastavio potpisivati sa njegove gornje strane, pozadi, ispred, iznad i ispod, sve dokle dok  ta hladna cijev pištolja biva uperena  u moju sljepoočnicu“

Kad stvaralačka klasa Grčke, i čitavog današnjeg Svijeta jednom spozna tu činjenicu, u koju je dovedena podlom mućkom njenih posjedničkih multimilijardera, sve kako bi je dodatno operušili, onda joj  tek predstoji njeno jedinstvo, koje se instantno pretvara u najveću društvenu snagu, pred kojom se topi, poput leda pod užarenim suncem, sav njen milenijski parazitski ološ.


www.severinomajkus.com    

Nema komentara:

Objavi komentar