petak, 12. lipnja 2015.

KRIVO ZAJEDNIŠTVO U KRIVO VRIJEME

(AFP)

Većina Nijemaca za izlazak Grčke iz eurozone

Objavljeno: 12.06.2015 | 14:54Zadnja izmjena: 12.06.2015 | 14:570 komentara
Većina Nijemaca (51 posto) se prvi put izjasnila za izlazak Grčke iz eurozone dok se Atena i njezini vjerovnici ne uspijevaju dogovoriti, zaključak je političkog barometra njemačke javne mreže ZDF-a u petak.
No to ne pokazuje i nepovjerenje prema njemačkoj kancelarki Angeli Merkel, koja se protivi tom izlasku, budući da popularnost njezine konzervativne stranke raste. Oko 70 posto ispitanika se protivi novim ustupcima Europske unije Grčkoj, navodi se tu toj dvomjesečnoj studiji koju smatraju jednom od najozbiljnijih u Njemačkoj.
Tek 41 posto ispitanika želi da Grčka ostane u eurozoni pošto ih je još početkom godine bilo 55 posto, prije nego je vlada radikalne ljevice Aleksisa Ciprasa počela teške pregovore s kreditorima, napose s EU-om. Pregovori se tiču strukturnih reforma koje Atena mora provesti u zamjenu za uplatu više od 7 milijarda eura pomoći odblokirane od kolovoza 2014.
Njemački mediji su posebno kritični prema grčkim čelnicima koje optužuju da sabotiraju pregovore s europskim partnerima tako što ne žele provesti reforme mirovinskog sustava i tržišta rada. Studija Politbarometer provedena je telefonom između 9. i 11. lipnja među reprezentativnim uzorkom od 1230 ljudi
    *******************************************************************************************************
Komentar ovog bloga
Kad sam navlačio svećano odjelo da bih se na referendumu o prikljućenju Hrvatske u EU svečano skrasio na glasanju  "ZA", neki je podsvjesni crv nagrizavao jednu dvojbenu svijest, koja je putem do glasačkog mjesta razotkrivala svu pogubnost tog čina, koji može biti veoma nalik na samu pomiso moguće današnjeg besmisla- da se ovdje na Balkanu glasa za neko njegovo ujedinjenje-kad ga je ovdašnji klasni poganin, u svome potpunom rasulu minirao u najsitnije dijeliće, sve kako bi ga komotnije do temelja opljačkao.
Drugi sličan paragon  velike ekspanzivne gladi  mlado rađajučeg Kapitalizma za kolonijalnim osvajanjem novih prostrastava, kad sam australskim svjedočanstvom bio suoćen svakodnevnim genocidnim horovom, počinjenim nad domorodačkim stanovništvom, otrgnuvši ga od svog dostojanstvenog prakomunističkog sustava - baćen u pravu klaonicu kapitalističkog društva, koji ga,  preko jedne noči  nije mogao asimilirati u eksploatisani objekt, takozvanog civilizacijskog progresa.
Historija, kao da se danas ponavlja nad povijesnom Grčkom, čija se žitelj neda adaptaciji  klasnom nametniku  velikih podčinjavanja malenih nacija od strane IMF-a,  europske Centrane banke i Briseljsko- klasnog hokštaplera, kamufliranog u liberalnog demokratu..

www.severinomajkus.com

Nema komentara:

Objavi komentar