nedjelja, 21. lipnja 2015.

KUKAVNO DRUŠTVO

UDBAŠKA KOMPROMITACIJA

IVO BANAC Kako je SDP-ova uprava za moralnu paniku dobila saveznike u ljudima čiji su spinovi postali posve nekontrolirani

  • Goran Mehkek/CROPIX
Autor: Ivo Banac
Objavljeno: 19.06.2015
Dio demokrata u SAD-u ne podnosi Hillary Clinton, ali će glasati za nju jer tko zna što bi sve neki republikanac mogao učiniti. Isti strah trenutačno u SDP-u legitimira Milanovića
Prema svemu sudeći, Amerikanci predvode u projektiranom podvođenju biračkog tijela, svojevrsne manufakture što se odnedavno proširila Hrvatskom. Možda to i nije slučajno otkako je Zoran Milanović počeo slušati svojeg američkog konzultantaAlexa Brauna. Važno je pronaći veliku opasnost i onda joj se organizirano suprotstaviti u izbornom procesu, posebno ako nemaš što ponuditi osim obrane od upravo takve opasnosti. Sličnu atmosferu nedavno je opisao Frank Bruni, kolumnist New York Timesa (6. lipnja), koji veli da pored operativaca “goleme desničarske zavjere” (i kod njih je nepojmljiva opasnost na djelu) postoji još jedna skupina koja ne može smisliti Hillary Clinton. To su, za veliko čudo, pripadnici Demokratske stranke. Što je još čudnije, ni ne pomišljaju okrenuti leđa kontroverznoj kandidatkinji. Jedan od Brunijevih sugovornika tako je bijesan na bračni par Clinton da je zaključio da su posve pokvareni. Paradoksalno, ipak će glasovati za Hillary, štoviše angažirat će se na njezinoj strani, jer tko zna što bi sve neki republikanski predsjednik mogao učiniti. Možda napuniti Vrhovni sud konzervativcima. I tako, raznježeni svim što Hillary zagovara, a puni odbojnosti prema svemu što ona predstavlja, lojalni demokrati raspolućeni su između želje da dožive svečanu zakletvu prve američke predsjednice i očaja zbog blatnjava puta kojim će ona zasigurno nastaviti. Preslika je to SDP-ovih lojalista i njihova odnosa prema Milanoviću - onako kako se otprilike osjećaju Komadina i Picula te mnogi drugi koji su posve otvoreni u napadima na Milanovića kad nema svjedoka.

   ***************************************************************************************************
 Kad vladajuća stranka gubi tlo pod nogama, znak je da treba izvući iz šešira onu posljenju slamku spasa, onu  besciljnu (ruthless) moralistiku, kojoj će još jednom nasjesti glasački patuljci, koje,  klasno društvo milenijima satka  ljudsko biće u svestrani objekt za uporabu.
Hoće li pri tome da se još jednom porodi Zdravi razum Jeffersona, Lincolna, Marxa i De Leona, na današnjem pomolu nema, nažalost, nikakvh naznaka da će stvaralačke mase, u zadnjim časovima vlastite sudbine znati preuzeti vlastitu sudbinu, kao sudbinu cjelokupnog čovječanstva, u vlastite ruke ?!
www.severinomajkus.com

Nema komentara:

Objavi komentar