četvrtak, 2. lipnja 2016.

DRUŠTVO U KLASNOM LABIRINTU

IMA LI TKO DONOSITI ODLUKE? Totalni krah Timova kabineta: 'Uopće ne razgovaraju...'

    AUTOR: 
    • Jurica Körbler
  •  OBJAVLJENO: 
  • 02.06.2016. u 12:43
Zagreb, 210316.
Hrvatski sabor danas glasa o raspravljenim tockama, medju ostalim i o prijedlogu ovogodisnjega drzavnog proracuna.
Na fotografiji: Bozo Petrov, Tomislav Karamarko, Tihomir Oreskovic.
Foto: Dragan Matic / CROPIX
Dragan Matic / CROPIX
Sastanak Užeg kabineta Vlade bit će i ovaj tjedan, uoči redovne sjednice, ali nitko u Banskim dvorima ne može prognozirati kako će proći. Po običaju su na Užem kabinetu između ostalih premijer Tihomir Orešković te dvojica njegovih potpredsjednika, a kako Tomislav Karamarko i Božo Petrov ne razgovaraju, nije jasno kako će proći dogovor oko najvažnijih točki zasjedanja Vlade.
- Do sada su sve važne odluke na Užem kabinetu, bez obzira na prijepore, donošene jednoglasno. Što će dalje biti, ne možemo prognozirati -  rečeno je Globusu iz izvora bliskih premijeru Oreškoviću.
        ********************************
Vlada koja ne komunicira sa narodom, niti međusobno, događaj je bez presedana, gdje njene mase bivaju svedene u jedan patnički delirijum opće materijalne i psihološke zagubjenosti.
Što vjerojatno biva razlog jednog potpunog osipanja, ne samo kapitalizma, već i milenijskih podjela društva na vlasničke i nevlasničke  mase, daleko već prevaziđenog  stupnja  razvoja civilnog društva, napose njegovog načina ekonomske proizvodnje prema njenoj razmjeni. 
www.severinomajkus.com    

Nema komentara:

Objavi komentar