utorak, 28. studenoga 2017.

KOMENTAR IVANKE TOMA

DA, ČOVJEK IZ VRHA VLASTI BIO JE SURADNIK UDBE Mnogo važnije od Šeksa jest to što objava dosjea pruža odgovor na pitanje staro više od 20 godina

    AUTOR: 
  •  OBJAVLJENO: 
  • 27.11.2017. u 23:55
Objava dokumenata iz dosjea Zlatka Bagarića koji svjedoče da je Vladimir Šeksjoš početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća surađivao s Udbom i prokazivao hrvatske nacionaliste iznimno je važna za ispisivanje novije hrvatske povijesti. Podatak da je Šeks bio suradnik Udbe nije bio nepoznat. S vremena na vrijeme se to isticalo i provlačilo u različitim povodima, no ovaj put imamo crno na bijelo.
Objava dokumenata koji svjedoče da nije riječ o spekulacijama, nego da je mračan dio Šeksove biografije istinit, značajna je zbog bitne uloge koju je Šeks imao u ključnim razdobljima stvaranja i razvoja hrvatske države. Vladimir Šeks bio je jedan od prvih suradnika predsjednika Franje Tuđmana, autor prvog hrvatskog Ustava, glavni javni tužitelj, potpredsjednik Vlade, potpredsjednik i predsjednik Sabora... Šeks je obnašao najviše stranačke dužnosti i bio glavni asistent najvažnijih unutarstranačkih obračuna u HDZ-u.
Mnogo važnije od samoga Šeksa jest to što objava dosjea pruža dokumentirani odgovor na pitanje staro više od 20 godina - zašto Franjo Tuđman nikad nije proveo lustraciju. Da se odlučio na lustraciju, Tuđman bi iz političkog i javnog života morao eliminirati svoje najbliže suradnike. Angažman Josipa Perkovića, čelnika tajnih službi u bivšoj Jugoslaviji, Tuđman je mogao opravdavati tvrdnjama da mu je trebao netko tko je imao znanja i kapaciteta oformiti službe u državi koja je tek nastajala.
Ali koje je to sposobnosti i kapacitete imao pravnik Šeks, koji je odvjetničku praksu koristio kako bi prokazivao Hrvate koji se nisu slagali s jednopartijskim režimom i željeli da se Hrvatska osamostali? Koja su to bila tako vrijedna Šeksova znanja i sposobnosti da se bez njega nije moglo? Na to pitanje nema suvislog odgovora. Kao što nema odgovora ni na pitanje koliko je još ljudi s biografijom zabilježenom kroz kodna imena u udbaškim dosjeima Tuđman prigrlio i povjerio im da vode državu, da odlučuju o privatizaciji, preuzmu pravosuđe, državne financije...
Ne znamo. Ali sada znamo da je Tuđman bio dobro upućen u udbašku prošlost Vladimira Šeksa. A kao što je znao za Šeksovu prošlost, tako je znao i za prošlost onih čiji dosjei još nisu objavljeni.
*******************************************************
Činjenica odavno već poznata da je 1990.godine prešlo preko noći 80.000 tisuća dotadašnjih "komunista" u HDZ, dovoljno govori o samim uvjetima pod kojim je još1945. na Balkanu proglašen nametnuti Socijalistički režim Staljinovog modela- u kojem je bila formirana i Komunistička partija Jugogoslavije. Sastavljena ne samo od fizičkih statista već i mentalitetnih tipova jedne od  podlije društvene pojave koja je izrastala na marginama 20. stoljeća kao reformatorska tendencija,kojom bi se spašavalo buržujsko društvo dotrajalog Kapitalizma - u tada  razvijenijim zemljama zapada.
Tu je ulogu prihvatila, ne slučajno, upravo ona zloglasna pojava marksističkih devijacija Social Demokracije Druge Internacionale. Svojom notornom platformom "suradnje Kapitala i Rada" aktivno je učestvovala na strani Njemačkih Junkera u osvajačkom Prvom svjetskom  ratu. Jednom poražena preostaje još da pruži ruku Lenjinu - postavljajući ga na čelo Oktobarske revolucije, čijom će se zaslugom spriječiti prva socijalistička revolucija Njemačkih Spartakovaca 1918. Već 1933. godine da bude spriječena i ona druga priprema socijalističke revolucija Njemačke koja bi spriječila dolazak na vlast Hitlerovog nacifašizma; čime je osobno rukovodio Staljinov izaslanik Radek. Poslijedica toga rađa se Ribentropp-Molotov ugovor o međusobnom ne napadaju, i pali zeleno svijetlo kojem će se čovječanstvo nasamariti upravo platformama Druge i Treće Internacijonale - suradnje Kapitala i Rada; što će stajati stotinjak milijuna nedužnih žrtveničkih ljuskih duša.
Danas,  ta ista društvena bagra rovari Balkanom socijalističkom egidom Miloševića i Tuđmana - upravo aktivnim angažmanom svoje koljačke UDBE, nacijonalističkih psina Ustaša i Četnika, kao  i vječnog im suradnika buržujske kurije: Vatikana, Moskve i Wall streeta.
Zar Čovjek 21. stoljeće samo dotle preže ?!        

Nema komentara:

Objavi komentar