subota, 1. veljače 2020.

DEMONSTRACIJE PROTIV MILANA BANDIĆA


ODRŽAN DO SADA NAJVEĆI PROSVJED PROTIV MILANA BANDIĆA Na Trg bana Jelačića došlo nekoliko tisuća ljudi: 'Zatvor, dosta je! Zapamtite ovaj datum...'

    AUTOR: 
    • Jutarnji.hr,
    •  
    • Matej Devčić
  •  OBJAVLJENO: 
  • 01.02.2020. u 15:56
Damjan Tadic / CROPIX
Više tisuća građana prosvjedovalo je na zagrebačkom Trgu bana Jelačića protiv zagrebačkog gradonačelnika i Uskokovog optuženika Milana Bandića, zahtjevajući njegovo odstupanje iz politike, uz uzvike "Milane, dosta je", "Odlazi, odlazi" i "lopovi, lopovi". Prosvjed koji je pod nazivom "Dosta je" počeo u 16 sati je po zapažanjima organizatora - Udruge Siget, Zelene akcije i Prava na grad dosad je okupio najviše građana
Na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu danas je održan treći prosvjed protiv zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića pod nazivom "Dosta je!", koji su organizirali Udruga građana Siget, Zelena akcija i Pravo na grad.
- Na prvom smo prosvjedu vikali "odstupi", na drugom smo bili porotnici i presudili smo - kriv si. Čak smo bili i u sudnici. Ali, sve to ide od Vlade. Da nema Andreja Plenkovića, Bandić ne bi mogao sve to raditi - poručila je okupljenima Gordana Pasanec, predsjednica Udruge građana Siget.
FOTOGALERIJA: Prosvjed 'Dosta je!' protiv Milana Bandića
Zagreb, 010220.
Trg bana Jelacica.
Udruga Siget, Zelena akcija i Pravo na grad organizirali su prosvjed protiv zagrebackoga gradonacelnika Milana Bandica pod nazivom Dosta je .
Na fotografiji: prosvjednici.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 
Bernard Ivčić iz Zelene akcije rekao je da su građani došli na glavni zagrebački Trg reći dosta Bandićevu klijentelističkom sustavu koji uništava Zagreb.
- GUP je skandalozan dokument u kojem Bandić čuva Manhattan za svoje prijatelje, a nas pušta da se gušimo u smeću. Tražimo od svih zastupnika da se tome suprotstave - istaknuo je Ivčić.
Jelena Miloš iz udruge Pravo na grad rekla je da se Zagreb srami svog gradonačelnika te da su građani ponosni na sve kvartove koji se bore protiv, kako je kazala, kriminalnog GUP-a i otpada. Sve to, kako je poručila, ne bi bilo moguće bez potpore HDZ-a u Skupštini.
- HDZ-u isto poručujemo: nećemo na vas zaboraviti - rekla je Miloš okupljenima.

Nema komentara:

Objavi komentar