četvrtak, 27. veljače 2020.

DRAGI DRUGOVI SLP AMERIKE


Veoma me obradovalo vaše jučerašnje  složno javljanje, koje je odjeknulo na ovom blogu u obliku jednod ansablea od 408 glasova .!

Komentar ovog bloga

 U zemlji gdje nema nikakvih naznaka da je na djelu neka udružena snaga, osim individualih vapajnih očajnika.
 Gdje nema traga nekom ujedinjenom ljudskom stremljenju sposobnom da se suoči sa temeljnim uzrocima tog sveljudsko pada u svoj najveći ponor iz cjelokupne historije.     
I to,kao na inat jednoj konačnoj društvenoj eri prvih generacija iz cjelokupne povjesti, u kojoj su kao nadvečinske stvarlačke snage, napokon dokazale, svoju tehnološku sposobnost da je , i u naravi moguće opće izobilje     
 Ono materijalno i duhovno izobolje , što je uslovljeno upravo  onom društveno suradnjom  civilnog uređenja opće opstojnosti svih bioloških vrsta Planete
Taj Jadan Čovjek , kojem  dosada, nije pomoglo ni  Marksovo uvjrerenje, da je upravo On kao stvaralac svih društvenih dobara. Jedini prometej još sposoban da se pravovremeno uzdigne paralelno sa svojim unaprijeđenim načinom proizvodnje.
Ili pak De Leonom koji je pravovremeno naslučivao sličnu bojaznot da.  "ako iz bilo kojih razloga zakaže socijalna revolucija, neminovno  bi usljedio društveni regres k nekom industrijskog feudalizmu."
 WE ARE IN RIGHT  NOW !

                                  ******************************************"
"Dosta nam je vaših'reformi' !
Moaralnih mediokritetsko i dijetinjih aspiracija malograđanskih pokreta,
u vremenima kolosalnih društveni problema, koji kucaju na vrta svakom 
čovjeku sa zahtjevom da budu riješeni. !"  Daniel  De Leon
                                  *******************************************

















Kada danas razmišljam o De Leonovom geniju, koji je Marksovu i Engelsovu skicu budučeg besklasnog društva pretočio u arhitektonsko djelo Američkog SIU. Na njegovim temeljima osnovao, već početkom 20. stoljeća,SLP masovni politički pokret. Sve da bi ga pretvorio u jednu čeličnu vojnu disciplinu,  koja če preživljavati od 1890. godine sve do ovih dana osluškuući vlastiti eho. Umjesto da se posveti jednom višem stupnju personalizirane i osobne discpline,  dostojnih  milijuna američkih Amilcara Ciprijanija. I koji će svojm analitičkom snagom sve dalje topiti debeli snijeg krupnog američkog kapitala -  pod današnjim proljetnim suncem globalnog civilnog Čovjeka
Vaši me jučerašni glasovi možda upučuju  "da nikada nije kasno !"
Da nas i  te kako još uvijek ima spremnih za nova buđenja i za nove šamare toj kapitalističkoj nemani žive mumije. I koja je već dobrim dijelom kontaminirala svekoliki biološki život  ove lijepe planete Zemlje. 

Nema komentara:

Objavi komentar