petak, 28. veljače 2020.

TKO ĆE NA VLAST AKO NE LOPUŽE





DOK JE BIO GRADONAČELNIK BUZETA

NAKON PET GODINA SVE IZNOVA Vrhovni sud poništio presudu kojom je Valter Flego bio oslobođen optužbe da je sebi i suradnicima protuzakonito podigao plaću. Flego: "Iznenađen sam"

 | Autor: Milan PAVLOVIĆ


Vrhovni sud Republike Hrvatske poništio je danas presudu Županijskog suda u Rijeci kojom je IDS-ov zastupnik u Europskom parlamentu Valter Flego oslobođen optužbe za zloporabu položaja i pribavljanje imovinske koristi u razdoblju dok je obnašao dužnost gradonačelnika Buzeta, te je taj predmet vratio na početak. 
Flegu u tom predmetu USKOK tereti da je u razdoblju dok je obnašao dužnost gradonačelnika Buzeta povećao plaću sebi i svojim suradnicima, a na što prema zakonu nije imao pravo. Time je navodno oštetio gradski proračun za više od 539.000 kuna. Prema obrazloženju oslobađajuće presude Županijskog suda u Rijeci koja je donesena u veljači 2015. godine, optužba nije uspjela dokazati da je Flego iskoristio položaj u namjeri da sebi i suradnicima pribavi protupravnu korist, već je vjerovao svojim stručnim službama koje su prekršile zakon. 
Tužitelj USKOK-a nije bio zadovoljan oslobađajućom presudom, te je najavio žalbu Vrhovnom sudu, a taj sud je nakon više od pet godina donio odluku da se zbog pogrešno utvrđenog stanja ta presuda poništava, a suđenje vraća na početak.
Iz kabineta IDS-ovog eurozastupnika poručili su da su iznenađeni takvom odlukom Vrhovnog suda, a iznenađen je i sam Flego.
-Iznenađen sam takvom odlukom. Znam da nisam kriv, što je uostalom Županijski sud i utvrdio. Konzultirat ću se s odvjetnicima pa ćemo vidjeti koji su nam daljnji koraci, rekao je.

Nema komentara:

Objavi komentar