nedjelja, 28. srpnja 2013.

DOKLE SEZE COVJEKOV PAD ?

Kao da vise nema pitanja jesmo li, nego zasto smo dosli dovdje?
Pogledajmo sto danas radi SDP sa radnim masama u ovoj zemlji.
 Buduci proizlazi iz bivseg Saveza  Komunista , ta je reformatoska seprtlja posve nalik  svome  HDZ-ovom suparniku, koji se takodjer izrodio iz istog drustvenog gnjezda i vukao za nos neupucene mase tokom 20.stoljeca pod blefom „izgradnje socijalizma“ u najveci znani teror i desterminaciju desetina milijuna neduznog covjecanstva, i kojeg  je  pocinio u potpunoj suradnji sa svojim nacifasistickim suparnikom, na isti nacin kao sto to danas cine njihovi direktni nasljednici SDP-a sa HDZ-om u Hrvatskoj.
Kako je to sve bilo moguce i zasto?
Kapitalizam je, pocetkom 20. stoljeca, kukavicki uplasen pojavom velikog radjanja ljudskih spoznaja  osamnaest stoljetnog prosvjetiteljstva i devetnaest stostoljetnog humanizma, kojeg su Marx i Engels sazeli u  znastveni revolucionarni socijalizam, te nakon sto je kapitalizam dozivio svoj potpuni fijasko u svom prvom svjetskom osvajackom ratu, jos mu je samo preostala neka daljnja mogucnost opstanka  kamuflirajuci svoju narav  drustvenog monstruma, ciji je povjesni rok posma istekao nacinom drustvene proizvodnje i njene razmjene.
Ta je zivolaz samo trebala svuci svoju izluzenu kozu i pojaviti se   pomladjene vanjstine u svojstvu novo rodjeno demokratskog reformatora. Jos mu je samo trebalo da u tu svoju podmuklu narav pomjesa u istu sadrzinu - ulje i vodu, te da ih zamucuje u toku citavog 20. stoljeca  u jednu ustajalu tekucinu, kojom ce se, sve do danasnjih vremena, omamljivati covjecanstvo;. marksizam sa Drugom, Trecom i Cetvrtom Internacionalom. Lenjinizam sa stljinizmom. Staljinizam sa hitlerizmom.  I tako upasti u jednu drustvenu barustinu u kojoj ce se kupati danasnji skapavajuci covjek kao najponizenije biolosko bice ove planete, pretvoren u objekt uporabe , u pravog roba, vezanog za lanac proizvodnje i kad dotraje da bude bacen na drustveno smetliste.
Drugim rijecima – ljevica koju je izrodila Druga i Treca Internacionala u istoj je mjeri socijalisticka kao i krscanski pop, koji je sve, samo to nije..
Kao sto W. Churcill, koji je za vrijeme prvog svjetskog rata vrsio genocid nad Kurdima i
Armrmenima u Iraku , mogao je biti sve samo ne veliki liberal.
Tu se jednako zatice i zloglasni ¨“Treci svijet“, kojeg pomno formira balkanski Marsal  od odabranijeg feudalnog olosa diljem svijeta, kako bi se stavio na njihovo celo dok se u  Indoneziji goni u masovnu smrt tamosnjih milijun i pol komunista, gdje je  etiopski vladar drzao u svom feudalnom posjedu prostore ravne sa bivsom Jugoslavijom, sve to cineci  u konkurenciji sa Visarijonovicem za najvisi svjetski tron pomahnitalog diktatora..
Kapital je tako mogao mirno da se proteze ostatkom svijeta na svom osvajanju trzista, koristeci se pausalnim sluganstvom tih vlastohlepnih manijaka, na kojima je jos danas sazdano to klasno pogano drustvo.

 Kao sto je Robespier bio poklopac francuskoj gradjanskoj revoluciji, Tier-Pariskoj komuni, Staljin-Oktobarskoj revoluciji, u toj se istoj ulozi jos uvijek zatice sva ta reakcionarna gamad , koja svestrano hara svijetom,i odrzava u potpunom dilirijumu iscrpljene proizvodne snage kako nebi preuzeli vlastitu sudbinu u svoje ruke.


Kao sto George  Bush za sebe kaze , u svojoj nakani da pokolje pola globalnog  covjecanstva ako to donosi neku korist  Imperjalnim korporacijama : „ S Isusom , jer me promjenio iz dna duse.“ 

Nema komentara:

Objavi komentar