srijeda, 5. studenoga 2014.

DRUŠTVENA GANGA KAO PROIZVOD NAKARADNE POVIJESTI

FORBESOVA LJESTVICA

NAJJAČI NA SVIJETU 'Svemoćni vođa na čelu korumpirane i ratoborne sile snažniji je i od Obame'

  • AFP
Objavljeno: prije 1 h i 5 min
Ruski predsjednik Vladimir Putin drugu je godinu zaredom proglašen najmoćnijim globalnim liderom
Ruski predsjednik Vladimir Putin drugu je godinu zaredom proglašen najmoćnijim svjetskim liderom prema rang listi američkog poslovnog magazina Forbesa .
Isti magazin na drugo je mjesto stavio američkog predsjednika Baracka Obamu, koji treći put od početka drugog mandata ne uspijeva osvojiti epitet najmoćnijeg lidera.
Obamu je dva puta na toj rang listi potukao Putin, a jednom kineski predsjednik Xi Jinping , koji je ove godine zauzeo treće mjesto.
- Tko je dakle najmoćniji: svemoćni vođa na čelu korumpirane i ratoborne sile ili predsjednik svezanih ruku na čelu dominantne zemlje svijeta? - pita se Forbes.
Četvrto mjesto zauzeo je papa Franjo dok petu poziciju drži njemačka kancelarka Angela Merkel.
Podsjetimo, Putin je ostao na vrhu Forbesove liste u godini kada je Rusija pripojila Krim, zaoštrila sukob u Ukrajini te s Kinom zaključila sporazum o gradnji naftovoda čija se vrijednost procjenjuje na nekoliko milijardi dolara, a Forbes ga naziva najvećim projektom na svijetu.
Svoje mjesto među najmoćnijim ljudima na svijetu pronašao je i Abu Bakr al-Bagdadi, samoproglašeni vođa Islamske države. Iračanin koji je sebe u lipnju proglasio kalifom svih muslimana, svrstan je na 54. mjesto.
Za njega su Sjedinjene Države ponudile 10 milijuna dolara.
Među 12 novih osoba u poretku za 2014. su novi indijski premijer Narendra Modi(15. mjesto) te osnivač Alibabe, ujedno najbogatiji Kinez Jack Ma (na 30. mjestu).
Na popisu 100 najutjecajnijih osoba na svijetu 26 je Amerikanca, 19 Azijata, od kojih je šest iz Kine.
Na popisu je i 39-ero predsjednika uprave tvrtki.
Samo je devet žena upisano na popis najmoćnijih američkog časopisa Forbes, a među njima je predsjednica Međunarodnog monetarnog fonda Christine Lagardena 33. mjestu.
                      *************************************************************************
KOMENTAR OVOG BLOGA
Svima na koje se odnosi: gornje  Forbesovo izvješće te Lijepe Družbe, koja dirigira suvremeno globalnimdruštvom , današnjim ljevičarima i desnici, intelektualnim spinovima, akademskim zajednicama, kojima i nakon skoro sto godina, još uvijek ne biva jasno da je sav uzrok i posljedica današnjim sumanutim vremenima, mozda, porođen upravo Ruskom Oktobarskom  Revolucijom iz 1918.godine, koja, Brest-Litovskim sporazumom zadaje direktan udarac tadašnjim Njemačkim zrelim uvjetima za prvu  socijalističku revoluciju u opće - predvođenu tamošnjim Spartakovim marksistima.
Kao i drugog pokušaja iz 1933.godine, još žešće sazrjelih uvjeta, koje je predstavljala tadašnja tri milijunska ujedinjena radnička klasa Njemačke, sprječavanjem  dolaska Hitlerovog nacifašizma na vlast.
Kao što Lenjin potpisuje Brest-Litovski sporazum, tako isto čini Staljin, šaljući osobnog izaslanika Radeka tadašnjim Njemačkim komunistima, sa porukom da vrijeme za tamošnju revoluciju još nije stiglo, da bi samo 5 godina kasnije bio ostvaren Ribbentrop- Molotov sporazum o prijateljstvu i suradnji.
Svakako jedan od najbesramnijih događaja u čitavoj povijesti ljudskoga roda, koji je direktno stajao života više desetina milijuna  nedužnih žrtava, i čije se posljedice odražavaju na sadašnja i buduća pokoljenja, predvođena tom lijepom društvenom gangom iz gornje Forbesove liste.
Povjesničari neka ovo isprave.

                      




Nema komentara:

Objavi komentar