utorak, 25. studenoga 2014.

SAD -JUČER I DANAS

RASNE NAPETOSTI

ISPOVIJEST KOJA ĆE ZAPALITI AMERIKU Zašto sam prosvirao glavu mladom crncu

  • AFP, St Louis County
Objavljeno: prije 5 min
Odluka velike porote prema kojoj neće goniti policajca Darrena Wilsona (28) zbog ubojstva nenaoružanog afroameričkog tinejdžera Michaela Browna (18) razbuktala je nove žestoke sukobe i pljačke u američkom gradiću Fergusonu, u saveznoj državi Missouri.
Koliko će oni potrajati ne može se procijeniti, ali smirivanju situacije zasigurno neće pridonijeti objavljivanje Wilsonova iskaza kojeg je dao nakon fatalnog 9. kolovoza, a na temelju kojeg je porota odlučila da nema temelja za gonjenje.
Policajac je u iskazu iz svoje perspektive detaljno ispričao što se zapravo dogodilo kobnog kolovoškog dana. Neuobičajenu odluku da se taj iskaz objavi donio je kontroverzni tužitelj Robert McCulloch, a osim iskaza objavljene su i fotografije policajca poslije tragedije na kojima se mogu vidjeti posljedice borbe s mladićem.
- Kada sam ga zgrabio osjećao sam se kao 5-godišnjak koji drži za ruku Hulka Hogana - rekao je Wilson aludirajući na tinejdžerovih dva metra visine i masu od 130 kilograma.
Sve je počelo kada je policajac, kako sam kaže, mirno prišao Brownu njegovom prijatelji Dorianu Johnsonu kako bi ih upozorio da ne hodaju ulicom nego pločnikom.
                *************************************************************************************
Gdje je Amerika Velikih očeva i 125 godišnje nadljudske borbe za uspostavu jednog humanijeg i besklasnog društva Socijalističke Radničke Partije Amerike i jeli domovina rađanja Zdravog razuma THOMAS PAINE-a posve već pogažena ?!
www.severinomajkus.com

Nema komentara:

Objavi komentar