petak, 7. studenoga 2014.

S.O.S. KRUŽI SVIJETOM ČOVJEKOVOM OPSTANKU

ŠTO SE DOGAĐA?

NOVA RUSKA OFENZIVA Velika kolona od 32 tenka i 16 haubica ušla u istočnu Ukrajinu



Autor:  Hina
Objavljeno: prije 1 h i 59 min
KIJEV - Kolona od 32 tenka, 16 haubica i kamioni sa streljivom i borcima ušli su u istočnu Ukrajinu iz Rusije, priopćila je u petka ukrajinska vojska.
"Nastavlja se razmještanje vojne opreme i ruskih plaćenika na bojišnicama", rekao je vojni glasnogovornik Andrij Lisenko govoreći o prekograničnom upadu od četvrtka.
Izvješće o novom ruskom kretanju preko granice uslijedilo je nakon optužbe proruskih pobunjenika u istočnoj Ukrajini u četvrtak da su vladine snage pokrenule novu ofenzivu, što je Kijev odmah demantirao.
Sporadično nasilje nastavilo se nakon sklapanja primirja 5. rujna. U sukobima je izgubilo život 4.000 ljudi.
Međutim, izgleda da je primirje posebice krhko ovoga tjedna. Separatisti i vlada u Kijevu međusobno se optužuju za nasilje nakon što su održani izbori u nedjelju u separatističkim regijama.
"Nastavlja se opskrba vojnom opremom i neprijateljskim borcima iz Ruske Federacije", rekao je Lisenko. Dodao je da je pet ukrajinskih vojnika ubijeno, a 16 ranjeno u posljednja 24 sata unatoč primirju.


Porošenko kaže novi ruski konvoj je "brutalno kršenje" zakona

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko u petak je ustvrdio da je njegova zemlja suočena s mogućnošću porasta nasilja nakon što je iz Rusije u Ukrajinu prešao novi konvoj oklopnih vozila, javljaju agencije.
Konvoj je "brutalno kršenje međunarodnog prava" zbog kojeg će se još otežati postizanje mirnog rješenja, rekao je Porošenko njemačkoj kancelarki Angeli Merkel u telefonskom razgovoru, kako je priopćeno iz njegovog ureda.
Rusija je ovog mjeseca u Ukrajinu već poslala dva konvoja pomoći koje nisu pregledali ukrajinski carinici, priopćio je OESS.
I iz sjedišta NATO-a u Bruxellesu objavljeno je da je primjeno povećanje broja ruskih vojnika i količine opreme duž granice s Ukrajinom.
"Svjesni smo izvješća o tome da ruski vojnici i tenkovi prelaze granicu s ukrajinom i proučavamo ih. Možemo potvrditi da je nedavno došlo do povećanja broja ruskih vojnika i količine opreme duž istočne granice Ukrajine", rekao je neimenovani časnik NATO-a.
"Potvrde li se prelasci u Ukrajinu, to će biti novi dokaz ruske agresije i izravne uključenosti u destabiliziranje Ukrajine", rekao je.
                       **************************************************************
Globalni kapital toliko je već zaglibio na svom sumanutome osvajačkom naumu, da mu nema ravne sile koja  može  da  ga  zaustavi u tim novim i nesagledivim razaranjima.   Ako na tome još jednom zakažu većinske proizvodne mase svijeta, jedine u stanju  da mu, ujedinjene, podrežu temelje vlastitom akcijom  općeg generalnog štrajka, te jednokratnim činom preuzmu sva sredstva proizvodnje u svoje ruke.
Neke druge alternative,koja bi mogla osigurati Čovjeku njegov daljnji opstanak-naprosto ne postoji više.

www.severinomajkus.com



Nema komentara:

Objavi komentar