petak, 21. studenoga 2014.

ZEMALJSKI PAKAO I KRALJEVSKA NEBESA

KONFERENCIJA U RIMU

NOVI VAPAJ PAPE FRANJE 'Bog oprašta, ali ne i zemlja. Ljudska pohlepa će uništiti svijet'

  • AFP
Objavljeno: prije 3 min
RIM Papa Franjo danas je održao govor na drugoj Međunarodnoj konferenciji o prehrani koja se održava u Rimu. Tom je prilikom pozvao svjetske vođe da budu nesebični te da se brinu o siromašnima i gladnima jer će u suprotnom ljudska pohlepa uništiti svijet.
- Bog uvijek oprašta, ali zemlja ne. Brinite o zemlji kako vam ne bi odgovorili uništenjem - poručio je zabrinuti papa nakon čega je kritizirao međunarodnu zajednicu jer se premalo brine o gladnima.
Također, u svom se govoru obrušio i na profitom usmjerenu kulturu.
- Teško je gledati kako borbu protiv siromaštva i pothranjenosti priječe tržišni interesi i utrka za profitom. Zahtijevamo dostojanstvo, a ne milostinju - poručio je papa Franjo.
Prema procjenama Svjetske zdravstvene organizacije danas u svijetu gladuje oko 800 milijuna ljudi.
Jedno od šestero djece je pothranjeno, dok dvije milijarde ljudi pati od kroničnog nedostatka mikronutrijenata u organizmu, odnosno ne gladuju zato što nemaju dovoljno hrane, već u organizam ne unose dovoljno hranjivih tvari.

             ************************************************************************************
Komentar bez eufemizma
Jeli to Papa Franjo izmotava jeftinim floskulama vlastito distanciranje od zemaljske stvarnosti, ili pak to čini u ime Vatikanske kaste, koja stoji rame uz rame uz nemilosrdne eksploatatore posjedničkih kasta nad ne posjedničkim masama još od Kostantinovih vremena, kojim se Rano kršćanstvo prerađuje u državničko ustrojstvo parazitskih klasa velikih feudalnih posjeda sve do danas.
Ta se suprotnost Isusovog evanđelja ne samo provodi bezobzirnim nasiljem i perverznim lažima uhranjenih salonja, nad iscrpljeno neupućenom pastvom, već se sistematski zaoštrava iz stoljeće u stoljeće, iz godine u godinu, iz dana u dan, kao direktni partecipe crimini u dovođenju cjelokupne ljudske vrste pred njen ponor.
Blago njima, koji će se tom prilikom tek  preseliti u kraljevska nebesa.


Nema komentara:

Objavi komentar