nedjelja, 8. veljače 2015.

CIVILIZACIJSKI OSUD

BORBA ZA ŽIVOT

RODITELJI ČETVERO DJECE 'Muž ima tumor na mozgu, a meni su metastaze prešle na pluća i kosti'

  • blic.rs
Objavljeno: prije 18 h i 32 min
BEOGRAD - Siniša (45) i Dragana Gordić (40) u samo šest mjeseci doznali su da oboje boluju od raka. Roditelji četvero male djece, od kojih najmlađi Dušan ima samo četiri godine, strahuju za budućnost svoje djece, prenosi Blic.
- Nesreća je pokucala na naša vrata kada je mom Siniši 2013. godine dijagnosticiran tumor na mozgu. Liječenje i oporavak do danas nisu završeni i on nije dobro. A onda sam se i ja razbolila. U ožujku 2014. liječnici su mi dijagnosticirali brzorastući maligni tumor dojke. Tada je počeo pakao, kemoterapije, ali i nova dijagnoza. Karcinom se proširio, metastazirao na pluća i kosti, rekla je Dragana, koju najviše muči što se sve to događalo pred očima njene tri kćeri i sina.
Teodora (16), Silvija (13) i Ivana (12) su na sebe preuzele sve kućne poslove i čuvanje malog Dušana, kako bi olakšale život svojim roditeljima, a u školi su i dalje odlične učenice.
Njima je, priča Dragana, najveća trauma kada se majka legne malo odmoriti. Tada pomisle da joj je opet pozlilo i da ju nešto boli. I Siniša i Dragana su zaposleni, a kolege su im već nekoliko puta novčano pomogli. No, obitelj opterećuju krediti.
- Podigli smo gotovinske kredite od 5000 eura i 180.000 dinara kako bi renovirali kuću i sada imamo problem s vraćanjem jer smo oboje na bolovanju, a djecu treba hraniti, oblačiti, slati u školu, objašnjava Dragana, koja se brine što će se dogoditi s djecom ako se njoj i suprugu desi ono najgore.
U strahu su da neće imati tko vratiti njihove dugove ako jedan od njih ili oboje podlegnu bolesti, a jedino vrijedno što imaju je kuća.
- Želim samo ozdraviti i doživjeti da vidim svoju djecu kao izgrađene ljude. Još jedna želja, ako prva ne uspije, jest da im ne ostavim dugove zbog kojih bi im netko uzeo krov nad glavom. Znam da zvuči neskromno, jesam se zadužila, ali ne za skup auto, već za bolji život svoje djece, rekla je Dragana za Blic.
     *********************************************************************************************
Neka se Balkan procjenjuje po onome što Jean- Paul Sartre želi sam sebi: da mu sutrašnji dan bude najljepši dan života , vidjeti tu nejaku djecu, koja ostaju iznenadno bez oba roditelja, dostojno zbrinuta.
Vidjeti hrvatsku spaljenu zemlju, napokon, pročišćenu od kontaminiranog birokratskog korova društvenih foteljaša; domovinsko- kriminalnih protuha, koji su prigrabili sva stečena ljudska dobra za  vlastiti probavni sustav, te da se od preostalih zla, prema pravilu Occamove britve, „ valja odabrati ono koje iziskuje manje pretpostavki.“
Jedan tromotorni sumanuti stroj, kojim se kontaminira nekadašnje vedro nebo,  nad oblačnim anđeonskim guzama vatikanske Svetosti, vladarskih nadgledanja vlastitog carstava,  i ispraznih ladanja svijetom gospođe Pusić; vidjeti da se pretvori u vatrogasni Kanader, ili u prevozno sredstvo hitne pomoći.
www.severinomajkus.com    



Nema komentara:

Objavi komentar