ponedjeljak, 16. veljače 2015.

STARIM LAŽIMA U NOVE DESTRUKCIJSKE ESKALACIJE

ZVECKANJE ORUŽJEM

PRST NA CRVENOM GUMBU Razmišlja li doista Putin o korištenju nuklearnog oružja?

  • AFP, CC
Objavljeno: prije 2 h i 9 min
Kriza u Ukrajini se polako pretvara u potencijalni apokaliptični nuklearni obračun dok predsjednik Vladimir Putin polako priprema Rusiju za sukob sa Zapadom. No, koliko bismo se zaista trebali brinuti?

- U vrijeme političkog romantizma, Sovjetski se Savez zakleo kako nikada neće prvi koristiti svoje nuklearno oružje. Međutim, trenutna ruska vojna doktrina daleko je od toga. Nema više iluzija - izjavio je Kiseljov tijekom svoje nedjeljne emisije, Vijesti Nedjeljom, koja je jedan od najgledanijih ruskih programa.
Ranije ovog mjeseca, u jeku žestokih borbi na istoku Ukrajine između proruskih pobunjenika i pristaša režima koje podržava "zapadnjačka" vlada u Kijevu, Dimitij Kiseljov, novinar na čelu vodeće ruske državne informativne agencije, zagledao se u kameru TV studija i upitao se - za što se to Rusija priprema? Kao da mu nudi odgovor, režiser je kadar prebacio na snimku interkontinentalnog balističkog projektila koji se uzdiže iz silosa.
Ništa neobično nije bilo u tom podsjetniku da Rusija zadržava pravo na korištenje svog nuklearnog arsenala kao odgovora na "prijetnju" njezinoj državnosti. Od početka krize u Ukrajini, koja ima veliku geostratešku važnost za Rusiju, televizija pod kontrolom države orkestrirala je stvaranje agresivnog "antizapadnjačkog" sentimenta s Kiseljovim kao "vođom čopora".
                    **************************************************************
 Davno su istekla vremena velikog procvata mladog kapitalizma, koji se porodio na srednjevjekovnon raspadu feudalnog društva. velikih geografskih otkrića i urođeničkih desterminacija. 
Zatim, velika kolonijalna osvajanja tuđih prostranstava, porobljavanja njihovih žitelja, i u lancima dovođena kao proizvodna jeftina marva, čime su se ujedno stvarali uvjeti rađanja jedne nove društvene klase, okarakterizirane kao višak radne snage, skitničkog lumpen proletarijata, „ljenčina“, „kriminalaca“i „narođenih griješnika“. 
I kad se, iz tog ljudskog stvorenja ispraznilo gotovo sve humano, na njegovo se mjesto kalemio nacionalista, vjernik, ideolog,heroj i kukavica. Domoljub i izdajica, pošten i nepošten, retardirani i avangardni.
Sve u svemu, opće podređeno, zagubljeno biće, zakinutog od vlastitog sebe, koji maršira pod barjakom, pognut pod raspelom, koljač, i mrzitelj svega što nije nalik njemu.
Jučer smo ga vidjeli na Makovom trgu Zagreba. Danas se već masovno nabrijava protiv sve Ruskog, Američkog i Njemačkog. Jedne vjere protiv druge. Jedne nacije protiv druge nacije.
Vrijeme je to velikih društvenih kriza –kad se neki klasni poredak urušava, a da se još uvijek ne pojavljuje izlazeće sunce nekom novom poretku.
Dva prsta, dviju nemani, nalik ljudskim, danas stoje pred crvenim dugmetom opće destermizacije današnjeg Čovjeka,kao najvećeg biološkog JADNIKA planete

www.severinomajkus.com/blog

Nema komentara:

Objavi komentar