utorak, 3. veljače 2015.

TRAGEDIJA JEDNOG NARODA

U LOŠEM DRUŠTVU

KOMENTAR BORISA VLAŠIĆA Savjetnik za hrvatske zločine

  • Cropix
Objavljeno: prije 2 h i 32 min
Kandidat za savjetnicu predsjednice otišao je na doček osobi kojoj se sudi zbog ratnih zločina počinjenih pri stravičnom mučenju civila.
Glavaš je hrvatski general. Osijek je bio prva crta obrane i normalno je da branitelji idu dočekati svog ratnog zapovjednika - rekao je Ante Deur, jedan od lidera grupe branitelja koji se više od 100 dana protestno nalaze u šatoru pred Savskom 66. Deur je predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i kandidat za mjesto savjetnika za branitelje buduće predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Sama ideja da o Deuru kao savjetniku za branitelje razmišlja buduća predsjednica je u najmanju ruku iznenađujuća budući da je riječ o čovjeku koji javno proganja novinare, kao što je to učinio novinarki HTV-a Mariji Miličević, prozvavši je jer je nazivala veteranske udruge i provjeravala njihove stavove. I pritom emisiju o veteranima nazvao napola poljoprivrednom. Riječ je o čovjeku koji je SDP-ovu Vladu te zastupničku većinu optužio da branitelje tretira kao najgoru razinu društva, bolesnike i pijance. Nedavno je ispalio kako podizanje šatora pred Savskom 66 i život po jasnim pravilima u njemu ne predstavlja organizaciju nego spontano ponašanje, što je logika i odgovornost koju je napustila mlađa grupa svakog vrtića, ali istodobno upozorava da te branitelje policija ne smije maknuti jer “zar mislite da se ikoga bojimo?”.
To je primjer prijetnje prema institucijama vlasti, iste one za koju se on trebao boriti. Očito, borio se za neku drukčiju vlast.
Činjenica da je predsjednik Zbora veteranskih udruga otišao na doček osobi kojoj se sudi zbog ratnih zločina počinjenih pri stravičnom mučenju civila govori najviše o kriteriju pravde kojim kandidat za savjetničko mjesto raspolaže. Deur nije otišao na doček oslobođenoj osobi nego čovjeku kojemu se sudi zbog odgovornosti za odvratno iživljavanje nad civilima. To je je podrška zločinima, uvreda braniteljima koji su i u ratu, ili unatoč tome, u nebrojenim potezima dokazivali da su ljudi i da neće izgubiti humanost kada zarobe neprijatelja ili srpskog civila. Zločin je lako počiniti kada drugoj osobi oduzmeš ljudskost, kada je više ne smatraš vrijednom. Tada bilo kakvo mučenje i ubojstvo ne znače ništa jer žrtva nije čovjek. Branimir Glavaš je optužen da je odgovoran za zločine kojih se užasava svaka normalna osoba, a svaki pošteni branitelj mora biti zgrožen kada se pritom itko pozove na obranu Hrvatske. Hrvatska se nije, i nije morala branila zločinima.
Protivi li se tome predsjednik Zbora veteranskih udruga, tada se ruga svojim poginulim suborcima. Kaže im da svaki zločin počinjen nad njima nije ništa osobito jer i on podržava takvo postupanje. I ne traži pravdu. A bude li savjetnik predsjednice, to će biti stav koji će i o njoj imati svaki šef države. Jednostavno, zato što ga je izabrala za svoje društvo. I time je izabrala ne biti u društvu onih koji se svojih savjetnika ne moraju stidjeti
       **************************************************************************************
OVOM NESRETNOM ZEMLI0M NE VLADA DESNICA NI LJEVICA, VEĆ NJENA IZVORIŠNA POVIJESNA  TRAGEDIJA,  BRANIMIRA GLAVAŠA I KATOLIČKIH PRIPUZA, KOJI HARAJU NJOME IZ SAVSKE PRA ŠPILJE I LUKSUZA MRAMORNIH DVORACA, SAZDANI OD KRVI, MUKA, ZNOJA I  SUZA, NA LJUDSKOJ MATERIJALNOJ I DUHOVNOJ PUSTOŠI.

www.severinomajkus.com

Nema komentara:

Objavi komentar