srijeda, 25. veljače 2015.

OTVORENO PISMO NOVOJ KOMUNISTIČKOJ PARTIJI ITALIJE


 Da je među nama danas onaj pre-oktobarski Lenjin, svrstao bi vas, bez drugog, među buržujske brbljavce.
Dok bi sam Engels prozvao vas ridikulima
Marx vam ne bi posvetio ni jednu rečenicu.
Dok bi vas De Leon, u najmanju ruku, proglasio cirkusnim ludama , koji barataju svim vještinama intelektualnog snoba, ada pri tome ne izriču ni jednu smislenu.

Ni jednu jedinu rečenicu da se u vas pronađe o uzroku i posljedici velikih devijacija koje se rađaju početkom 20. stoljeća na polju znanstvenog socijalizma, utemeljenog Prvom Internacionalom, kojeg najbolje opisuje De Leon u svom povijesnom  djelu FLASHLIGHTS of the Amsterdam Congress, na kojem se rađaju prvi znakovi reformatorskih devijacija, sa revolucionarnog marksizma u ono Social demokratsko reformsko besramno ruglo. Suradnje Rada i Kapitala, koji je zatim prerastao u Drugu Internacionalu, i koji se Već Prvim svjetskim imperijalističkim ratom, zatiče  na samom čelu obrane interesa  Njemačkih Junkera. Guši se prvi pokušaj Sociajlstičke revolucije Njemačke i vodi na stratište njene pokretače Rozu Lixemburg i Karl Liebknecht-a.
Dok sam Lenjin, umjesto suradnje  sa Spartakovcima, a moža, i vjerojatno, pod utjecajem velikih ratnih stradanja Europskih i Ruskih masa, preživljava svoja fatalna prva marksistička iskušenja, prihvaćanjem  ponuđenu željezničku kompoziciju  koja ga  prevozi iz Švicarskog egzila ravno u Petrograd na čelo Oktobarske revolucije rusko srednje vjekovnog  Mužika; sve za uzvrat onog  bezuvjetnog Brest-Litovsk potpisa.
Kad se jednom prihvati ona nova društvena algebra, ustanovljena na principu 2+2=5, sve daljnje matematičke operacije postaju konzekventne vlastitoj znanstvenoj furbiciji.

Nastaje tako Treća Internacionala, koja prerađuje međunarodni proletarijat u naci-onalni element! Nacionalni, po svom karakteru rađa nacizam, fašizam, Hitlerovo i Slaljinovo manijakalno istrebljenje više desetina milijuna europskog i ruskog ne dužnog življa, kojima se posve izjednačuje njihovo proletersko i seljačko podzemno porijeklo. Ili kako ga vi rado imenjujete u 21. stoljeću, kao „popular masses“, objekti za uporabu, podređeni Vođi, i u vječnom samrtničkom maršu  pod barjakom „lijevih i desnih“ideologa, vjerskih i nacionalističkih protuha kapitalističkog društva.
Vladavina u klasnom društvu je neprocjenjiva pohlepnost - koja satire sve pred sobom - uključujući i ljudski obraz !
 www.severinomajkus.com/blog     

Nema komentara:

Objavi komentar