četvrtak, 26. svibnja 2016.

ODGOVOR ANTONU KUKURUZOVIĆU 2 ( Dorađeno )

NEDJELJA, 17. STUDENOGA 2013.

U istinu se nadam da me svojim odgovorom  niste  namjeravali  svijesno dovesti na led hrvatskog nacionalnog bića, jer tu ne bismo imali ništa zajedničkoga. Marksisti također, ovdje se nisu nikada pojavljivali- pa neću ni ja, niti su oni ikad imali nešto protiv nacionalnog bića , osim što su mu nalazili vlastita izvorna posljedična tumačenja, u okviru jednog društva zasnovanog na klasnin suprotnostima  malobrojnih posjednika prirodnih i proizvodnih dobara,  otetih putem vlastitih zakonodavnih kanona od nadvečinskih proizvodjača cjelokupnih društvenih stečevina. Stoga , ako nam se prohtje ulaziti u ta nacionalna  pitanja, nužno bi bilo da ih prvenstveno kategoriziramo: čijoj to nadležnosti  oni doista pripadaju. Dali otimaćnim vlasnicima  globanih bogatstava ili nad većinski pokradenim masama, koje stvaraju sva ta dobra. Ali ni tu ne bismo mogli inicirati neki međusobni dijalog, bez da se prethodno ne povuče  jednu jasnu crtu : dokle seže nacionalno, a dokle nacionalističko. Kao što se, na primjeru etike ili religije, jasno dade utvrditi dokle seže nadležnost Boga , a dokle Sotone.  Dokle zdravi razum a dokle halucinirani misticizam.
Dalje, mi u Istri, koji smo vjekovima bili sastavni dio Rimskog carstva , pa Venecijanske republike, zatim, jedno krače razdoblje Napoleonove Francije, pa Austro – Ugarske  imperije. pa iznova pod talijaskom monarhijom, njenom prirepku Musolinijevog fašizma , koji je u svom kratkom razdoblju nasiljem iselio desetine, ako ne i  tisuće naših djedova, sve da bi na njihova mjesta doveo svoje podobno robovlje iz južne Italije. I tako sve redom do drugog svjetskog rata, kada nas  hrvatski nazi-fašizam  Pavelića jeftino prodaje. i za ono što nije nikada bilo njegovo, te da bi na njegovo mjesto zasjeo staljinistički diktator Druge Jugoslavije , koji će ,  po vašem pojmovanju nacionalnog,  protjerati nekih tri stotine tisuća  ovdašnjih multi kulturalnih stanovnika Istrie .Naših očeva i nas, koji smo se nesrečno rađali između dva svjetska rata.
No, kao što biva i kod svakog društvenog Sotone, tako i ovome  napokon dođe kraj, kojima   svi mi, na ovoj nesretnoj kugli zemaljskoj podliježemo sve dotle dok ne trgnemo sa sebe tog klasnog poganina, koji milenijima drma našim inertnim snoviđenjima. Koji, ne samo da siše našu krv i znoj ,već nas i modelira psihički i fizički u svoj banalni objekt tržišne robe. Poput radne snage ili vreće krumpira. Prebacuje nas iz jednog proizvodnog lanca na drugi, te, u vrećama prebacuje iz jednog regimenta u neki drugi. Sa jednog  proizvodnog lanca na drugi, iz jedne nacije u drugu, treću ili  četrvrtu. Da nas postrojava iz jednog u drugi proizvodni ili ratnički rod. Sada u jednu , pa drugu religiju, u podobne i nepodobne, prijatelje i neprijatelje, domoljube ili izdajnike svog nacionalnog bića . Tu da se međusobno  volimo ili mrzimo, družimo se ili rogujemo, sve dotle dok nas ON uspješno peruši, jučer, danas i sutra, i valjda, sve dotle dok ne nestanemo zajedno s njime .

O ne !  Jer vašem novom vaskrslom hrvatskom bogu, se upravo prohtjelo da mi ovdje i dalje opstajemo, kao mogući višak, odnosno neka rezervna radna snaga, koja u svakom trenu može biti prenamjenjena u ratničkog borca. U budućeg heroja ili kukavicu, gdje ovdje, u cijelokunoj mešetariji, zvanoj poviješću, nije nikada imao svog pristupa do 1990. godine  kad je taj novi hrvatski car Konstantin, pračen svojom ratničkom svitom stigao u Pazin, Ovdje,nasred multinacionalne  Istrie da izvjesi svoju bogom danu balkansku BULU: „Tko se ovdje ne osjeća Hrvatom- može slobodno iseliti iz svog rodnog ognjišta"
Vi me gospodine Kukuruzović  sada optužujete, koristeći se mojim dragim rodom Siniše Majkus,čiji ste, navodno, bili neki udbaški starješina u toku njegovog prisiljenog vojaćenja u JNA, za netolerantnost spram toj vašoj srednjevjekovnoj ljudskoj sirovini, koju ste presadili iz vaše bivše UDBe u novo nacionalističo ruho, Više svojstvene jednom plemenu iz srednjekovlja nego građaninu jedne nacije
Bilo bi od vaše strane lijepo jedno uljudna isprika, ako pri tome niste mislili da me stjerate u današnje Remetinačko društvo vaših novih  Očeva  Nacije.
Ali ne i mojih.


Severino Majkus

Nema komentara:

Objavi komentar