Milanović: 'Mi smo u sporu s MOL-om, a šef HDZ-a je s njima k'o prst i nokat'

    AUTOR: 
    • Jutarnji.hr
  •  OBJAVLJENO: 
  • 18.05.2016. u 09:29

Zagreb, 180516. Markov trg, Sabor.
Press konferencija Zorana Milanovica povodom upucivanja u saborsku proceduru Prijedloga za pokretanje pitanja povjerenja Tomislavu Karamarku, prvom potpredsjedniku Vlade Republike Hrvatske.
Na fotografiji: Zoran Milanovic.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Damjan Tadić / CROPIX / CROPIX

SDP će danas u Saboru pokrenuti postupak opoziva prvog potpredsjednika VladeTomislava Karamarka.
- Očekujem da će zastupnici pošteno odraditi svoj posao. Ovo čak nema veze sa sukobom interesa. Ovdje se radi o političkoj odgovornosti prvog potpredsjednika Vlade, koji očigledno svojim postupcima stavlja interes MOL-a ispred interesa države. Ljudi koji ulaze u takve aranžmane s punom sviješću bi trebali znati da je to nedopustivo. Nadam se da će zastupnici Mosta podržati moju inicijativu. Nema se tu šta istraživati, sve je jasno što se događalo. Ne može se nitko kasnije praviti da ne zna što se događalo. U svakoj državi koja nam može biti uzor ovo bi završilo ostavkom. To nije manja omaška ili nesnalaženje - kazao je predsjednik SDP-aZoran Milanović.
- Ne ide to. Svakome se može naći neka nekonzistentnost i neki upitnik, ali ovdje je sve jasno. Trebao bi i premijer povući neki potez, ali on nema nikakve ovlasti. Prije par mjeseci rekao bih da mi ga je žao, ali sad mogu samo slegnuti ramenima. Ne znam koliko će zastupnika podržati inicijativu,no ako u ovome ne uspijemo, barem ćemo znati da gospodin ima svoje zaštitnike. Razgovarao sam i s Mostom na ovu temu. Radi se o jednoj prljavoj, sivoj zoni.
- Mi smo u sporu s MOL-om. Mađarske vlasti svjesno opstruiraju cijelo vrijeme, a šef HDZ-a je s njima kao prst i nokat. Naravno, iza svega se skriva njegovo veličanstvo – novac – kazao je Milanović.
           **********************************************
Trkaće neizvjesnosti vječnih mijena između klasnih aktera: Nizbrdo napreduje pas, uzbrdo zeko.
www.severinomajkus.com