subota, 7. svibnja 2016.

NA MARGINAMA KLERO NACIONALISTIČKOG FAŠIZMA HRVATSKE

Veliko pitanje uoči političke drame HDZ-a i Mosta: Možemo li i dalje zajedno?

    AUTOR: 
    • Rozita Vuković
    •  
    • Tomislav Mamić
  •  OBJAVLJENO: 
  • 07.05.2016. u 19:39

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Dio HDZ-ovaca misli da je veći problem od suradnje s Mostom premijer Orešković. Ponaša se kao da je ‘sam pobijedio na izborima, i to natpolovičnom većinom’
    *************************************
Komentar ovog blog
Nikada ,valjda, povijest nije obilježila slične pojanotsi koje su se zbivale na globalnoj razini, kao što je to slučaj sa jednim malenim srednjevjekovnim plemenom, poput današnje inertne klero-nacionalističke Hrvatske, koja se tako moćno odupire imperativnoj smjeni jednog klasnog društva na svjetskom nuvou, a sama ga kao takvog, nikada nije ni dostigla ni zaslužila.
Pojava nacifašizma i staljinističkog apsolutizma, više je to bio odraz dvaju svjetskih Goljata, koji su se pojavili nakon iscrpljenih geopolitičkih otkrića novih svjetova, i što ih je prinudilo da se uhvate u međusobno podkradanje novih tržišta. Dok se već krajem devetnaestog stoljeća zatiču na svom razvojnom vrhuncu kontradiktornih odnosa između načina proizvodnje i njene razmjene; koji ostavljaju iza sebe ogromne oscilacije između svjetskih društava kulturološko i tehnoloških zaostalosti, sada ukliještenim između Zapadne i Istočne hemisfere, zakuhane u njihovu društvenu skramu doslovnih lešinara.
Tu su uglavnom takozvane zemlje perifirije : zapadnih ex- kolonija, i istočnih satelita. Nikada dostigle klasični kapitalizam, i u vječnom naprezanju tek da skroje iz svoga srednje vjekovnog mentaliteta neka socijalistička pojmanja, na koja se mogu nalijepiti svakojaka apsolutistička nasljeđa klasnog nametnika, jačeg nad slabiji ljudskim bićem.
Slika i naličje današnje Hrvatske, njenih trbuhaća lijeve i desne provenijencije, taložene na samome ljudskom dnu.
www.severinomajkus.com 

Nema komentara:

Objavi komentar