petak, 25. kolovoza 2017.

" NAŠI HRVATSKI HEROJI".



NEMAJU VEZE SA SLUČAJEM

PODRAVKA ODGOVORILA NA OPTUŽBE DA SU VATROGASCIMA POSLALI POKVARENU HRANU 'Kutije smo prije tri godine poslali Ministarstvu za stradale u poplavama!'


    AUTOR: 
    • Lucija Vranković
  •  OBJAVLJENO: 
  • 24.08.2017. u 14:09


FACEBOOK

Nakon što je na Facebook stranici "Vatrogasci - Oni su naši heroji" objavljena fotografija paketa hrane namijenjene hrvatskim vatrogascima, a kojoj je istekao rok, stigla je reakcija iz Podravke.
Naime, ta prehrambena tvrtka na kutiji je naznačena kao proizvođač namirnica.
Na fotografiji koja se ubrzo proširila po medijima vidljivo je kako na dnu kartonske kutije, koja se navodno dijeli vatrogascima na terenu, stoji da je rok trajanja istekao krajem 2014. godine.
To je izazvalo lavinu komentara, a neki od njih sugerirali su i da je kutija iz 2014., ali da su unutra namirnice kojima nije istekao rok trajanja.
"Ovakve pakete dobili smo u jednoj udruzi, artikli u njoj bili su ispravni i imali duži (valjani) rok trajanja nego je pisalo na kutiji", napisao je jedan Facebook korisnik.
Ipak, iz Podravke su ubrzo objasnili što je posrijedi, a priopćenje donosimo u cijelosti:
"Vezano uz informacije koje su objavljene u pojedinim medijima i na društvenim mrežama, a na kojima je fotografija na kojoj se nalazi paket s proizvodima Podravke s istekom roka trajanja u prosincu 2014. godine, a koji su dijeljeni vatrogascima kao pomoć na opožarenim područjima, želimo vas informirati o točnim i nama poznatim činjenicama.
U konkretnom slučaju radi se o paketima proizvoda koji su tijekom svibnja i lipnja 2014. godine isporučeni prema narudžbi tadašnjeg Ministarstva gospodarstva, za potrebe Robnih zaliha, a kao pomoć stradalima na poplavljenim područjima u Slavoniji. Podravka nakon isporuke proizvoda naručitelju, ne snosi nikakvu odgovornost za njihovu daljnju distribuciju i uporabu.Stoga se u potpunosti ograđujemo od ovog slučaja i odbacujemo bilo kakvu odgovornost što su se za potrebe vatrogasaca našli proizvodi kojima je istekao rok trajanja, a koji su isporučeni tijekom 2014. godine u vidu pomoći unesrećenima na tada poplavljenim područjima Republike Hrvatske.Svjesna napora i žrtve koje naši vatrogasci ulažu boreći se s vatrenom stihijom diljem naše obale i priobalja, Podravka se uključila u niz aktivnosti s ciljem potpore i zahvale za sve što čine spašavajući ljudske živote i imovinu.
************************************************************
Ovakva hrana nije ni za stoku !
Postaje  napokon jasno zašto vladarske salonje tako cinično rabe riječi : "naši domovinski heroji, stradalničke žrtve  poplava, i velikih vatrenih stihija ."
   

Nema komentara:

Objavi komentar