ponedjeljak, 14. kolovoza 2017.

TKO VLADA OVOM PLANETOM




USPON I PAD NAJMOĆNIJEG ČOVJEKA POŽEŠKE DOLINE Na svim pozicijama u gradu i županiji postavio je rođake, kumove i prijatelje, dizao milijunske kredite





Knin Oluja 050817
Darko Tomaš / CROPIX





"Sve je to OK", odmahivao je bezbrižno HDZ-ov saborski zastupnik Franjo Lucić svaki put kad bi ga Ante Šolić, donedavni predsjednik požeškog HDZ-a, pitao za privatni biznis i dugove o kojima se u požeškom kraju govori već godinama. No, kad mu je to isto pitanje nedavno postavio novinar Drago Hedl, Lucić mu je ponudio mito. I bio je to početak kraja političke karijere HDZ-ova pleterničkog “šerifa”.
Franjo Lucić u svojoj je imovinskoj kartici u rubrici zvanje napisao - “menadžer”, završio je srednju školu za trgovca, a rubriku s nekretninama i pokretninama ostavio je praznom, naveo je tek oranicu. Dakle, poslije desetljeća u biznisu i politici posjeduje tek oranicu, nema ni auto, ni kuću, ni stan, a tvrtka u njegovu vlasništvu otišla je u stečaj. Međutim, ostali su neplaćeni milijunski krediti, a za neke od njih Lucić je i osobno jamčio. Tako je u međuvremenu obiteljsku kuću i biznis prebacio na djecu. I naravno da je bio nervozan kad su ga novinari ovo ljeto počeli pitati gdje je potrošio milijune koje su mu posudile banke? Je li istina da je izgradio apartmane na moru novcem koji je trebao uložiti u posao?
**************************************************
Tko vlada ovom planetom, poznato je i njegovom mravinjaku.
Možda, preostaje ona vječna enigma društvene sile koja ga održava...

Nema komentara:

Objavi komentar