srijeda, 16. kolovoza 2017.

OTVORENO PISMO VJERA-u ZUPA


četvrtak, 12. siječnja 2017.

OTVORENO PISMO VJERAN-u ZUPPA

PROVOKACIJA

UGLEDNI TEATROLOG I DOAJEN INTELEKTUALNE LJEVICE PRIMIO UVREDLJIVO PISMO Pročitajte što su mu napisali: Očito je da iza ovoga stoje mentalni invalidi

    AUTOR:  
    • Goran Penić
  •   OBJAVLJENO:  
  • 12.01.2017. u 17:15


Zagreb, 281113.
Tratinska ulica.
Vjeran Zuppa, hrvatski dramaturg, teoreticar knjizevnosti, pjesnik, kazalisni teoreticar i kriticar.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomaš / HANZA MEDIA



Vjeran Zuppa, ugledni hrvatski teatrolog i doajen intelektualne ljevice, prije tri dana na kućnu adresu dobio je pismo s vrlo ružnim sadržajem u kojem se vrijeđa mnoge pojedince i udruge.
Pismo je naslovljeno “Majmunsko društvo”, ilustrirano fotografijom majmuna, a u potpisu stoji “Građani Hrvatske”.
U njemu se vrijeđa SDP, HNS, Platformu 112, Kulturnjake, Antifašističku ligu, GONG..., te pojedince poput Olivera Frljića, Vilija Matule, Matije Babića, Vedrane Rudan, Vesne Teršelič, Sanje Sarnavke...
“Ti pojedinci, stranke i udruge, žive na razvalinama propale ideologije komunizma, a to su sinovi i kćeri udbaša, kosovaca, velikosrba i oficira JNA.” Tvrde da je njihov ideolog “psihopat” A. Kinsey, da su im veliki učitelji “komesari velikosrbi” Stazić i Jovanović, zato traže Zakon o lustraciji.



- Očito nisam jedini dobio to pismo. Ne bih se time previše opterećivao, ali mi se tekst čini kao nešto najružnije još od Slobodnog tjednika. Zato ga treba objaviti i komentirati - kaže Zuppa.
Dodaje da ga je najviše iznervirao potpis “Građani Hrvatske”, koji je naprosto laž, jer, pita, što smo onda svi mi?
- Nisam to shvatio kao prijetnju, ali to treba pokazati. Iza toga očito stoji neka radikalno desna struja, mentalni invalidi koji su se sad malo pogubili kad je HDZ preuzeo Andrej Plenković. To je jedno društvo koje je po mome mišljenju anarhoidni oblik ustaštva. Oni ne znaju što bi - zaključuje Zuppa.
********************************************
Gospodine Vjeran Zuppa, 
 često me progone misli o tome jesmo li sami, koliko nas ima,  i dali nas uopće ima.
.Zlatko Prica jednom reče: "Od pojave Krležinog Antibarbarusa iz 1937. godine, na ovim se prostorima ništa značajnog nije dogodilo. Osim, da bome sam nastup Krleže na Kongresu Jugoslavenskih književnika u Ljubljani 1956. godine, na kojem se uzdiže lik i djelo tadašnjeg jugoslavenskog velikog vođe. 
Dr Stipe Šuvar , u jednom me razgovoru pokušao stjerati u tjesnac pitanjem. " Kako protumačiti činjenicu što je devedesetih godina  preko jedne noći prešlo osamdeset tisuća članova SKH-e u novo nastali čopor Tuđmanovih društvenih monstruma HDZ?" 
Svojim sam odgovorom tada , sam sebi dokazao da vrijedim više od onog vječnog podcjenjivanja  svoje urođene seljačke malenkosti :
 " Dali vam je ,  G. Šuvar, ikada palo na um, da sva ta hrvatska majmunčad, (neka  mi Majmuni oproste), počeli da se okupljaju u jedan čopor, za taj njihov značajan poduhvat, još 1945.godine na ovamo. Svoju su djecu krišom noćima krštali kaljužavom vodom pred hipokritskim oltarima vatikanskih antihrista. A danas to čine usred bijelog dana, pljujući po nama, dabome, zato što nismo kao i oni, po riječima naše spisateljice: "Svinje, svinje, svinje!" 
Ali, još uvijek se pitam: -Ima li nas uopće ?- 
Jer, da nas doista ima, zar ne bi, Vi gospodine Zuppa, voajen hrvatske Ljevice  i Ja, seljački Bosonogi, bili u svakodnevnoj spregi, kao dva miša, koji zajednički poništavaju te naše dvije usamljeničke polovine. Te, kao čudom prerasli u ekvivalent efektivne  trojke; kojoj bi i sam Mayakovski  uzviknuo: "Oj, Vi tamo, skinite šešire, kada ova Trojka  ovuda  prolazi!" 
www.severinomajkus.com

Nema komentara:

Objavi komentar