ponedjeljak, 15. srpnja 2019.

KADA ĆE KORUPTIVNA HRVATSKA VLADA ODGOVARATI PRED NARODOM !?

OPORBA LIKUJE

STIGLE SU PRVE REAKCIJE NA MARIĆEVU OSTAVKU Maras jedva dočekao priliku: 'Raspad sistema u Vladi. Kada će ostavku podnijeti najodgovorniji Plenković?'

    AUTOR: 
  •  OBJAVLJENO: 
  • 15.07.2019. u 13:41

Zagreb, 140619. Markov trg.
Sabor
Izjava za medije Gordana Marasa.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

Gordan Maras




Komentirajući ostavku ministra državne imovine Gorana Marića, glavni tajnik SDP-a Nikša Vukas u ponedjeljak je izjavio da bi najbolja i najpravednija rekonstrukcija Vlade bila novi izbori.
"Umjesto da jedan po jedan, aferama opterećeni ministar, odlazi iz Vlade, smatramo da bi najbolja i najpravednija rekonstrukcija bila - novi izbori. Ovakva Vlada nije izraz volje birača i zbog tog građani gube povjerenje u politiku i svakodnevno napuštaju državu“, poručio je Vukas u ime stranke nakon Marićeve neopozive ostavke.
Saborski zastupnik i čelnik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras na svom je Twitteru objavio: "Raspad sistema u Vladi. Kada će ostavku podnijeti najodgovorniji Andrej Plenković?"
Marić je izvijestio o podnošenju ostavke u Novom Vinodolskom nakon potpisivanja dva ugovora o darovanju državnih nekretnina tom gradu, a ostavku je podnio, kako je rekao, nakon razgovora s premijerom Andrejem Plenkovićem.

SVE AFERE GORANA MARIĆA

Već je aktivirao svoj mandat u Hrvatskom saboru, gdje ga je zamjenjivao Mato Čičak.
Grmoja: 'Ostavka je iznuđen potez'
Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja izjavio je u ponedjeljak, komentirajući ostavku ministra državne imovine Gorana Marića, kako je to iznuđen potez, a da pritom javnost nije dobila odgovore na pitanja o mogućoj korupciji.
“Marićeva je ostavka još jedan u nizu iznuđenih poteza, a javnost opet nije dobila odgovore na pitanja koja su mediji postavili. Nije poanta odlazak s dužnosti, to je nužnost. Potrebno je podastrijeti račune javnosti vezano uz prozivke za moguću korupciju", poručio je Grmoja u ime svoje stranke.


"I Marić i Lovro Kuščević vraćaju se u Hrvatski sabor nakon što ih se premijer očigledno odrekao. Sad moraju dokazati svoju lojalnost stranci i premijeru, i to već na glasovanju o svojim nasljednicima", kazao je  Grmoja i dodao kako će svi ovi događaji, pa i povratak prozvanih ministara u Sabor, samo ojačati dojam da je parlamentarna većina sagrađena na nizu interesa i ucjena.
"U svakom slučaju, čini se da afere ove Vlade ne jenjavaju, pa ovo ljeto nećemo imati ni sezonu kiselih krastavaca", ocijenio je Grmoja.
Kosor: 'Pitanje je tko će ostati'
Na svojem Twitteru profilu ostavku Gorana Marića komentirala je i bivša predsjednica Vlade io nekadašnja čelnica HDZ-a Jadranka Kosor.
  - Vele da odlazak ministara koristi Andreju Plenkoviću. Nikako - napisala je prvo Kosor pa u novoj objavi zaključila.
- Nije više pitanje tko će otići. Pitanje je tko će ostati.
Inače, medijskim napisima o Marićevim nejasnim nekretninskim poslovima bavi se i Uskok.

Nema komentara:

Objavi komentar