srijeda, 10. srpnja 2019.

ŽBANDAJE SE NALAZE U ISTRI

Poreč hrvatski rekorder po izdvajanju za obrazovanje, NAKON DVIJE NOVE ŠKOLE GRADE SE VRTIĆI

 | Autor: GI

Grad Poreč je hrvatski rekorder po izdvajanju za obrazovanje. Jedini je grad uz Vis i Požegu koji izdvaja za obrazovanje preko 20 posto proračuna i najbolji je u Hrvatskoj po izdvajanju po stanovniku s 2.478 kuna, 300 kuna više od drugoplasiranog Visa

Usporedbe radi, a riječ je o podacima za 2017. godinu, osam gradova za obrazovanje je izdvojilo između 10 i 20 posto, dok su svi ostali na razini ispod 10 posto. Čak 20 gradova izdvojilo je ispod 1 posto.
Izdašna podrška školstvu u Poreču vidi se prije svega po tome da je s 22,8 posto proračuna izdvojenog za obrazovanje, Grad samostalno, u stopostotnom iznosu, financirao gradnju čak dvije osnovne škole i pratećih sportskih dvorana.
- Otvorenjem ovih škola ostvaren je dugoočekivani san da sva porečka djeca nastavu pohađaju u jednoj, jutarnjoj smjeni. To je standard koji želimo, jer tako povećavamo kvalitetu života u cijelosti ne samo za djecu i osoblje, nego i cijele obitelji koje sada imaju
slobodna popodneva za igru i druženje. Samo u izgradnju škola i njihovo opremanje Grad Poreč-Parenzo uložio je preko 70 milijuna kuna plus PDV, rekao je gradonačelnik Loris Peršurić.
Ove je godine za odgoj i obrazovanje Grad Poreč planirao 29,7 milijuna kuna. Kako je naglasio Peršurić, sad se gradi drugi vrtić u godinu dana, a u planu do kraja godine početi s gradnjom još jednog - onog u Žbandaju. (Žbandajama)

Nema komentara:

Objavi komentar