subota, 6. srpnja 2019.

LJUDI SU SKUPA ILI IH NEMA *



Čovjek se još nikada u svojoj povijesti, do danas, nije zatekao u vlastitoj kontradikciji sa prirodom planete Zemlje, koja mu je data.
Čak ni pad  jedne od njegove najdulje klasne  robovlasničke ere, nije predstavljao jednu sličnu socijalnu tektoniku poput ove današnje sa toliko sabijenih kontrasta  iz među nekolicine drumskih rogonja, političkih  bukača, i popadijske hipokrizije, koji su ugrabili  sva sredstva ekonomske proizvodnje u svoje ruke, ostavljajući ogromnu većinu masa posve bez vlastitih sredstava za opstanak.
Dok su starom  robovlasništvu bila nužna stoljeća da bi se iz svoje primitivne zemljoradničke tehnologije izrodio jedan neznatan korak proizvodnog unapređenja, današnje je kapitalističko društvo u stanju da ta evolutivna  komparacijska stoljeća sažme u jedan jedini dan. Često i u jedan preko noćni san- kojeg je čovječanstvo snivalo tokom svoje duge povijesti.
Taj je kratki proizvodni shortcut  sobom navukao  upravo onu  mentalno nasamarenu većinu obezvlaštenih kreativaca
Otuđenju  od vlastitog proizvoda, preostalo je samo da  se pretvori u opći objekt za svestranu uporabu, čija će se vrijednost na društvenoj tržnici uspoređivati jedino sa vrijednošću  vreće krumpira.
  Priroda je, međutim, promptno   uskočila da tu pojavu izbalansira tako da tom Svetom trojstvu: drumskom rogonji, političkom bukaču, i popadiskom hipokritu, posve uskrati bilo kakvu šansu da ikada evoluira u ljudsko biće !

Nema komentara:

Objavi komentar