petak, 31. srpnja 2015.

CIJENJENA GOSPOĐO


Ma da, upravo taj sam, koji lješkarenjem  ne pozna početak ni kraj svoga  radnog dana, koji ne žudi za godišnjim odmorom i  prazničkim idiotarijama.
Taj sam, kruti radikalac, koji provodi svoje dnevne seanse uz Belinija-Normu-Joan Sutherland; uz Bethonovu Pastorale, i rijetke prilike da se uz komputer bude sa Malerom.
Sa Getheom, Šeksipirovim Hamletom, sa don Kijotom, Dostoyevskim Zapisima Iz Mrtvog Doma, sa Kafkinim Procesom, Zolinim J'acouse sa Danilom Kiš, sa Richard Dawkins, sa Francis Wheenom, Naomy Clain, sa Marks-Engels i De Leonom. Sa Thomas Paine-om….
Joj, ne staju svi ovdje, koji održavaju onu monumentalnu ravnotežu ljudskog sa poganim, koji povlače strogu liniju između nas krutih radikalaca sa široko grudnim malograđanskim ulizicama, sa  prsatima, nadčinjenim heroja- kukavicama. Moralistima, i svakakvim društvenim lupežima.
Vjerujte, i nije mi žao življenja, kako god bio kruti radikalac, uz takvu, gotovo ne zasluženu sreću, uz jedno takvo basnoslovno društvo doslovnih ljudeskara.
Pozdravlja vas,

www,severinomajkus.com

Nema komentara:

Objavi komentar