četvrtak, 30. srpnja 2015.

POSLJEDIČNE TRAGEDIJE KLASNOG DRUŠTVA U SVOM RASULU

NAKON ODLUKE U. SUDA

TEŠKE POSLJEDICE ODLUKE O PONIŠTENJU PRESUDE SANADERU! Pada istraga o Gavriloviću, staju procesi Kutli i Guciću...

  • CROPIX
Autor: Ivanka Toma
Objavljeno: prije 3 h i 19 min
Novo suđenje Sanaderu u slučajevima Hypo i Ina-MOL zakazano je za 7. rujna. Sudit će Turudić
Državno odvjetništvo će, kada je posrijedi ratno profiterstvo, raditi jednako kao i prije odluke Ustavnog suda po kojoj pada u vodu sve što je zastarjelo do 2010. godine, kada je izmjenjen Ustav i unesena odredba da ratno profiterstvo ne zastarjeva. Za razliku od njih, suci će u svakom pojedinom predmetu koji im dođe na stol najprije ispitati je li prije 2010. godine došlo do zastare. Ako jeste, predmet će odbaciti. A po tom kriteriju odbaciti će se gotovo sve. Ustavnosudska odluka donesena povodom ustavne tužbe Ive Sanadera, potpuno je suprotna volji više od dvije trećine saborskih zastupnika koji su Ustav mijenjali kako bi se i najteži kriminal, dakle onaj s velikim imovinskim posljedicama počinjen iskorištavanjem rata i ratnih prilika, mogao kazniti, pa makar i retroraktivnom primjenom propisa.

      ************************************************************************
Komentar ovog bloga

Tu bi trebao da se rodi jedan mnogo dublji Zolin J'acouse, i mnogo širih razmjera,koji  bi umjesto Dreyfusa tu obranio jedno cijelo društvo osudjeno n a doživotnu robiju, ne nekom Ocu Nacije i njegovim bližnjim slugama, već Klasnom društvu u svom totalnom rasulu, i kao glavnom uzročniku svih počinjenih zločina nad  Čovjećanstvom.

Ovdje se samo  radi o jednom od najvećih presedana na ovom djelu Balkana, od kada  je uopće bilježena pisana povijest tog geopolitičkog djela, zvanom Nezavisna Država Hrvatska.

Odluka Ustavnog suda o poništenju presude jednom od najvećih gusara zemlje, koji u narodu      slovi kao broj dva, uz samog „Oca Nacije“ Franju Tuđmana, uslijedila je kao konzekventnost  famozne „pretvorbe“ svih sredstava proizvodnje i prirodnih dobara, iz ranijeg državničkog zla u ono još paklenije  privatno vlasništvo.
Dok Katolička crkva tu vjerojatno zauzima svoje nezavidno treće mjesto, ako ne po direktnoj gusarskoj naravi, koliko kao njen glavni moralni promovirajući interesni zaštitnik, i kao najveći izdajnik svih vremena  slavne Ranokršćanske revolucije protiv svih oblika privatnih posjeda.  
Detaljima svih dometa kojima doseže ta višekraka društvena aždaja, tu nema mjesta ni prostora, da bi bili svi iznijeti na jedan analitički stol zdravog razuma.

Dokazne posljedice te bestijalne društvene rabote protežu se širom zemlje u svome još većem dijapazonu inertnih masa, u njenom općem vapaju, iznurenosti, u materijalnoj i duhovnoj bijedi, prouzrokovane gubljenjem vlastite stvaralačke naravi, u koju ga je uvalila ta „pretvorbena“ pljačka. Preradila ga  u zagubljenu skitnicu, zakidajući ga svake borbene  moći, u marvu, u rezervni objekt svestrane eksploatacije, u najjeftiniju robu na svjetskom tržištu.

Nema komentara:

Objavi komentar