nedjelja, 3. travnja 2016.

THE WORLD'S GREATEST GANSTERS

VIDEO: GOLEMA AFERA Procurilo čak 11,5 milijuna dokumenata koji otkrivaju kako najmoćniji političari i najveći bogataši skrivaju novac

  • Reuters
Autor:  Hina
Objavljeno: prije 23 min
Veliko curenje 11,5 milijuna dokumenata iz jedne panamske odvjetničke tvrtke otkriva kako svjetski bogataši, uključujući ruskog predsjednika Vladimira Putina, skrivaju svoj novac, objavio je u nedjelju njemački list Sueddeutsche Zeitung.


Odvjetnička tvrtka Mossack Fonseca, jedna od najzatvorenijih offshore odvjetničkih tvrtki u svijetu, otkriva da je desetljećima nekažnjeno pomagala klijentima da peru novac i izbjegavaju poreze. Dokumente, nazvane "Panama Papers", nabavio je Sueddeutsche Zeitung, dnevnik iz Muenchena. Podijelio ih je s Međunarodnim konzorcijem istraživačkih novinara iz Washingtona i drugim medijima, uključujući BBC i Guardian.
KOJI SU SVE MOĆNI PREDSJEDNICI, ŠEICI I BOGATAŠI OPTUŽENI? POGLEDAJTE OVDJE!

"Panama Papers sastoje se od 2,6 terabita podataka, 11,5 milijuna dokumenata i 214.000 fiktivnih tvrtki: riječ je o najvećem curenju podataka s kojim su se novinari ikad susreli", ističe list. Dokumenti dokazuju povezanost sadašnjih i bivših svjetskih čelnika, uključujući dugogodišnjeg egipatskog predsjednikaHosnija Mubaraka i sirijskog predsjednika Bašara al-Asada, s nezakonitim financijskim transakcijama.

Nema komentara:

Objavi komentar