utorak, 30. svibnja 2017.

IZA KORUPCIJSKIH KULISA


IMAMO LI JOŠ SVOJE BORBENO ZRAKOPLOVSTVO, GDJE SU NESTALI MiG-ovi? Ako je dosad bilo nedoumica, u nedjelju su one nestale i definitivni je odgovor NE!


Varazdin, 110709.
Na varazdinskom se aerodromu danas i sutra odrzava medjunarodni aeromiting kojeg organizira Aeroklub Varazdin. Kroz ukupno 33 letjelice bit ce predstavljen kompletan zrakoplovni program, od borbenih aviona preko sportske do turisticke avijacije.
Na slici: let Miga 21 iz HRZ-a.
Foto: Andrej Svoger / CROPIX
Andrej Svoger / CROPIX

Arhivska fotografija


Ima li Hrvatska svoje borbeno zrakoplovstvo? Ako je do sada bilo imalo nedoumica, u nedjelju su i one nestale i definitivni je odgovor NE!
Na zagrebačkom Jarunu u nedjelju u popodnevnim satima hrvatsko borbeno zrakoplovstvo definitivno je umrlo. Na Dan Oružanih snaga zapovjedništvo HRZ-a nije bilo u mogućnosti dignuti barem dva MiG-a 21 u čast svih onih koji su u proteklih 26 godina bili u sastavu Hrvatske vojske, onih koji su pobijedili u ratu. Ratno zrakoplovstvo tako se svelo na akrobatsko letenje pripadnika Krila Oluje i na posljednji let jedinog preostalog transportnog helikoptera Mi 171Sh prije spuštanja zbog isteka resursa
***********************************
Ima li većeg ili manjeg zla ako ova zemlja "Boga i Hrvata" nadomjesti svake godine zagubljenog  Čovjeka, obnovom vojnog potencijala ? Ili ga, jednom za sva vremena, rastopi kao staro željezo, koje se gomila na prirodnim pejsažima kao kontaminirani spomenici velikih korupcija - na leđima, i do temelja pokradene stvaralačke  mase.  

Nema komentara:

Objavi komentar