subota, 20. svibnja 2017.

KRATKE VIJESTI SVE REČENO

SVE DOGOVORENO

JEDAN OD NAJVEĆIH SPORAZUMA U POVIJESTI SAD i Saudijska Arabija dogovorile 110 milijardi dolara vrijednu kupoprodaju oružja

    AUTOR: 
    • Hina
  •  OBJAVLJENO: 
  • 20.05.2017. u 17:21
Saudi Arabia's King Salman bin Abdulaziz Al Saud presents U.S. President Donald Trump with the Collar of Abdulaziz Al Saud Medal at the Royal Court in Riyadh, Saudi Arabia May 20, 2017. Saudi Press Agency/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. FOR EDITORIAL USE ONLY. NO RESALES. NO ARCHIVE. TPX IMAGES OF THE DAY
REUTERS
Sjedinjene Države i Saudijska Arabija usuglasili su se oko velikog sporazuma oko prodaje oružja Rijadu, a očekuje se da će se memorandum o namjeri potpisati tijekom posjete američkog predsjednika Donalda Trumpa Rijadu, otkrio je u subotu službenik Bijele kuće.
Trump i državni tajnik Rex Tillerson sudjelovat će na potpisivanju gotovo 110 milijardi dolara vrijednog ugovora o prodaji oružja Saudijskoj Arabiji, rekao je dužnosnik, a prenijeli novinari koji su otputovali s američkim predsjednikom u Rijad.  Dodao je kako će prodana oprema i usluge služiti osiguravanju dugotrajne zaštite saudijske i zaljevske regije protiv prijetnje iz Irana.
Saudijski kralj Salman u subotu je Trumpu uručio najvišu civilnu počast te države, zlatnu medalju kralja Abdulaziza, kao "izraz uvažavanja povijesnih i tijesnih veza Saudijske Arabije i SAD-a".
Trump je s kraljem Salmanom razgovarao o Siriji, nafti i oružju te Islamskoj državi.
Kraljevina podupire sirijske pobunjenike koji se bore protiv snaga predsjednika Bašara al-Asada.
Saudijska Arabija hvalila je Trumpovu administraciju kad je u travnju izvela niz napada na sirijsku vojnu bazu Šajrat iz koje je korišteno kemijsko oružje za napade na civile.

Nema komentara:

Objavi komentar