srijeda, 10. svibnja 2017.

KAKO SE GRADIO SAMOUPRAVNI SOCIJALIZAM NA BALKANU



Ono što se na Balkanu moglo uopće poroditi dobrog od stoljeća sedmog na ovamo, u kontekstu svjetskih zbivanja , bilo je utijelovjeno u pojavi Svetozara Markovića sa njegovom skupinom od stotinjak marksista, koji su se početkom 20. stoljeća napajali na zdencu Prve Internacionale Londona iz 1864.godine - Međunarodnog revolucionarno znanstvenog Socijalizma.
Kao i književnik Miroslav Krleža, ( barem do 1956. godine), kad je bio natjeran od strane Jugoslavenske UDB-e da sazove kongres jugoslovenskih književnika u Ljubljani, gdje će se spjevati ona zlokobna oda velikom Maršalu, koji je okrenuo leđa svom pretpostavljenom ruskom Boji, samo zato da bi, na čelu Treće Svjetskog Pokreta, zasjeo na prvo mjesto svjetskog trona, jednog od najzaostalih srednjevjekovnih ološa, koji je još jedino stajao na putu naglom razvoju  krupnom Kapitalu međunarodno agresivnog
kapitalizma.
Sve ostalo odvijalo se ovdje, od zla na gore. Od pojave biskupa Draškovića, koji će povesti seljačku bunu Matije Gupca na lomaću Markovog trga. Bana Jelačić, koji će stati na čelo Austro- Ugarske kotrarevolucije 1848. godine   Rađanje Prve Versajske Jugoslavije Karađorđevog Bijelog terora nad ostalim priključenim nacijama.  Druga Jugoslavija, još žešćeg staljinističkog  terora , kojeg će njen budući Maršal provoditi iz luksuzne daće hotela Moskve, vabeći Svetozara Markovića, njegovu skupinu, kao i Gorkića , kojeg treba maknuti sa čela tadašnje  Komunističke partije, da bi se, nakon što ih je poslao u živo blato Sibira,   krišom došuljao 1937.godine na njeno čelo. (U današnjoj Rusiji danas navodno postoji grupa znanstvenih istraživača  uloge Titovog boravka u Sovjetskom Savezu, od 1934 do 37.godine)  Tu je zatim  oformio Goli otok, kao repliku koju je sobom donio iz Sibirskih Gulaga. Rasprodao za kapitalističke škude  Grčki partizanski otpor; na čemu sam osobno svjedočio 1948. godine, gdje se pred izbjegličkim prihvatilištem ulice generala Ždanova u Beogradu, noću ukrcavalo na kamione te  ranjenike, izbjegle ugrožene žene i djece, koji su odvozani ravno na grčku granicu, i predani u ždrijelo svom kontrarevolucionarnom krvniku. Zatim se okrunio na  haremskoj skrami Brioskog otočja; okružen svjetskim elitnim prostitutkama, srednje istočnim pašama, i posljednjim društvenim  ološem feudalnih carstava.

!974. godine raskomada Jugoslaviju u svoje nacionalne feude, na koje su 1990.godine posjele nove krvničke nacionalističke aždaje : Milošević i Mladić. Tudžman i njegova bijelosvjetska ustaška svita, koja još danas sije tom jadnom zemljom svog Boga i Hrvate, tjerajući posljednje tragove inskonsko surađujućeg Čovjeka sa Čovjekom, sa njegovog kućnog praga.  

Nema komentara:

Objavi komentar