subota, 29. srpnja 2017.

DOBRO DOŠLI U VRLI NOVI SVIJET

DOBRO DOŠLI U VRLI NOVI SVIJET
Američki znanstvenici proizveli su genetski modificiran ljudski embrij

Profimedia
SAŽETO
Ovaj pokus je prvi korak na, čini se, neizbježnom putu prema stvaranju genetski modificiranih ljudskih bića


Ružica Matić
·         facebook
29.07.2017.08:30
Tim znanstvenika u Portlandu je izveo uspješan pokus stvaranja genetski modificiranih ljudskih embrija, javlja MIT Technology Review. Koristili su metodu CRISPR kako bi promijenili DNK većeg broja jednostaničnih embrija.
CRISPR je nova i moćna metoda koju bi se moglo bi slikovito usporediti s radnjom 'cut&paste' pri pisanju na računalu, a znanstvenicima omogućuje da obavljaju ciljane i vrlo specifične primjene na DNK biljaka, životinja i ljudi.
Znanstvenici je smatraju sredstvom za borbu protiv raznih bolesti, od HIV-a do mišićne distrofije, ali bivši šef američke obavještajne zajednice James Clapper lani ju je dodao na listu oružja za masovno uništenje.
U Kini su već izvedena tri pokušaja stvaranja genetski modificiranih embrija, a ovo je bio prvi takav pokus u Americi. Voditelj istraživanja, Shoukhrat Mitalipov sa Oregon Health and Science University, zasad ne želi govoriti o rezultatima, no znanstvenici koji su sudjelovali u projektu otkrivaju kako su uspjeli premostiti probleme kineskih kolega i izvesti pokus na većem broju embrija.
Iako je razvoj svih embrija zaustavljen nakon nekoliko dana i nijedan nije unesen u maternicu, ovaj pokus je prvi korak na, čini se, neizbježnom putu prema stvaranju genetski modificiranih ljudskih bića

*******************************************************************************************************************************************************
Napokon, 
današnji je čovjek dostigao  sve što mu je Marx nagovijestio:
Par stotina modificiranih ljudskih krtica, koje su izrovale ovu lijepu planetu uzduž i poprijeko za vlastite potrebe.
 Stvorile su armade ne educiranih  masa - bioloških objekata za svestranu uporabu; amphiteatarskih  gladijatora stadiona ,ratničkih osvajača, armada viška radne snage za održavanje perpetum mobile međusobnog kompetitivnog nadmetanja  na beskrajnoj devalvaciji vlastitog stvaralaštva. 

Nema komentara:

Objavi komentar