ponedjeljak, 24. srpnja 2017.

SPLIĆANI BIJESNI NA POLITIČARE

POČINJE PROSVJED GRAĐANA 'SPLIT GORI' Brojne udruge i poznati Splićani izlaze na ulice radi gorućih problema koje je razotkrio megapožar

    AUTOR: 
    • Jutarnji.hr
  •  OBJAVLJENO: 
  • 24.07.2017. u 20:16
Facebook

 
U ponedjeljak se u Splitu održava prosvjed pod nazivom 'Split gori', koji su podržale mnoge organizacije civilnog društva i brojni poznati Splićani.
Cilj prosvjeda je upozoriti na goruće probleme prostornog planiranja, sanacije i odlaganja otpada, te upravljanja gradom.
- Pošaljimo poruku da je Split naš grad i da je vrijeme da kvaliteta i sigurnost života svih građana i građanki postanu prioritet, stoji u pozivu grupe građana, koji prosvjed organiziraju s obzirom na to da su izjave odgovornih osoba za vrijeme i nakon velikog požara na rubu Splita uzrokovale dodatno nepovjerenje građana u sustav, stoji u priopćenju organizatora.
- Posljedice loših političkih odluka koje se tiču tri navedena područja osjetili smo posebno u trenucima kada je Split i okolna mjesta pogodio požar, a što nam je jasno pokazalo da se Splitom zadnjih 10-tak godina ne upravlja u skladu s potrebama građanama, poručuju organizatori.
Prosvjed je zakazan za 20,30 sati, a točka okupljanja je Zapadna obala, nasuprot hotela Marjan

Nema komentara:

Objavi komentar