petak, 14. srpnja 2017.

MATRIJARHAT SE VRAĆA KUĆI

PREKVALIFICIRANE ZA VEZU
Inteligentnim ženama teže je pronaći partnera, kažu sa sveučilišta Yale
Inteligentnim ženama teže je pronaći partnera, kažu sa sveučilišta Yale
Profimedia
SAŽETO
Došlo je i do porasta zamrzavanja jajašca, a žene otkrivaju kako se muškarci koje upoznaju boje njihova uspjeha i osnivanja obitelji sa ženama poput njih

Dina Plevnik Hajduk
·         facebook
14.07.2017.08:35
Broj samaca raste iz godine u godinu, što se može povezati s razmišljanjima nove generacije koja se razlikuju od stavova njihovih roditelja, ali i činjenice da je partnera sve teže pronaći.
Sveučilište Yale izvještava da sve manje muškaraca upisuje i završava fakultete, zbog čega dolazi do prevlasti 'prekvalificiranih' žena kojima je teško pronaći partnera koji će im biti idealan par po svemu.
Danas je očita velika razlika u obrazovanju između muškaraca i žena, zbog čega pati i ljubavni život žena.
The Independent piše kako je došlo do naglog porasta zamrzavanjajajnih stanica, a čak 90 posto žena iz posljednjeg istraživanja izjavilo je da žele sačuvati jajašca jer su solo, dok 81 posto tih žena ima diplomu s fakulteta.
"Doslovno je došlo do nestašice muškaraca. Ne postoje obrazovani muškarci za rastući broj obrazovanih žena", izjavila je profesorica antropologije Marcia Ihorn s Yalea.

Doktori iz klinika za zamrzavanje jajašca otkrivaju: "Žene nam govore da zamrzavaju jajašca jer se muškarci s kojima dolaze u kontakt boje njihovog uspjeha i strahuju od osnivanja obitelji", piše Harper's Bazaar.

Nema komentara:

Objavi komentar