nedjelja, 7. siječnja 2018.

KAPURALIN:

 Povratak radnicima i bijeg iz NATO-a i EU-a

Objavljeno: 07.09.2016 | 16:35Zadnja izmjena: 07.09.2016 | 16:360 komentara
Vladimir Kapuralin, predsjednik Socijalističke radničke partije Hrvatske (SRP) i prvi na listi te stranke u 8. izbornoj jedinici najavio je da ukoliko njihovi predstavnici budu izabrani u Sabor da će se boriti protiv zakona koji su protiv radnog čovjeka, a zalagat će se za usvajanje zakona koji su u interesu radnika.
- Nastavit ćemo se boriti i protiv neofašizma, pojave koji na široka vrata ulazi u sve pore društva u Hrvatskoj. Zanima nas i da se nastavi poštena kurikularna reforma, a zalagali bi se i na području sudstva koje je sada izuzetno korumpirano. Doslovno, držali bi se programa kojeg smo zacrtali prilikom osnivanja naše stranke - jedine autentične lijeve stranke u Hrvatskoj, naglasio je Kapuralin na konferenciji za novinare na pulskoj tržnici.
U proteklih 26 godina, nakon secesije i kontrarevolucije u Hrvatskoj, radni ljudi su izgubili mogućnost odlučivanja i danas nemaju politički subjekt u parlamentu koji bi štitio njihove povijesne interese. Naime, povijesna uloga svih građanskih partija u parlamentu je štititi interese kapitala, a ne radnika. I to bez obzira kojem polu pripadale. To nije ništa neobično. To su prirodni okviri buržoaskog građanskog sistema koje on nudi, kaže on.
I upravo je zbog toga bitno, za one koji žive od svog fizičkog i umnog rada, bez obzira kojom se profesijom bavili, da imaju svoje predstavnike, pojasnio je čelnik SRP-a zašto je bitno da birači glasaju za njih.
Inače, oni bi vjeronauk iz obrazovnih ustanova premjestili u crkvene okvire, gdje mu je i mjesto; ukinuli bi ugovor s Vatikanom i izašli bi iz NATO-a koji je agresivna vojno-politička organizacija koja služi svjetskim centrima moći, na čelu s Amerikom, da bi dominirala i porobljavala ostale narode, kao i iz EU-a, naglasio je Kapuralin. (P. GREGOROVIĆ)
***********************************************************************************************************
Komentar ovog bloga

Ako SRP Hrvatske misli zastupati u Saboru svoj programski katekizam iz Osnivačke skupštine, onda je njegova kritika buržujskog društva puka igra riječima sa tim istim buržujskim programom.
Apsurd nad apsurdom, kojim je Druga i Treća Internacijonala, od samog početka 20.stoljeća, odnosno, svojim gnusnim reformatostvom Socijal demokracije i Komunističke partije, posve skrenula Znanstveni revolucionarni socijalizam Marks-Engelsa u današnji buržujski feudalizam, pod jednom od njegovih ciničnih  floskula Liberalne demokracije, pod čijom se maskom krije ova svirepa  ekonomska tiranija, koja vodi čovječanstvo u njegov ambis.
Dobro je to sve izvojevano. Možete nastaviti kako hočete . Nadati se da vam stvaralačke mase neće dozvoliti da to radite i dokle god hoćete.

www.severinomajkus.com
                                                               *******





Radenko Cuturilo
Ako ćemo pošteno, oni su jedina prava lijeva opcija, zastupnici obespravljenih radnika, koji nemaju nikakve šanse ( za sada) da preuzmu vlast ili uđu u sabor.
                                                                   *******



Severino Majkus ·
Radenko Cuturilo
Jednom kad se stvaralačke mase pretvori u invalide, ne preostaje drugo nego da ih  ( i ) SRP Hrvatske vuče za nos, zastupajuči ih u buržujskom Saboru, gdje se za malo brbljanja prima masna nagrada.
Zaboravljamo  tko hrani ovo društvo:  stvaralačke mase, ili pak parlamentarni brbljavci buržujskih parazita. Dugo su se, po tom pitanju, pravili Bene ti "zastupnici radničkih prava" Druge i Treće Internacionale, koji su, umjesto da se uključe njemačkim Spartakovcima, Još 1918. godine, na pripremi socijalističke revolucije, bilo im je milije da se priključe njemačkim Junkerima, koji će ne samo direktno učestvovati s njima u Prvom svjetskom imperijalističkom rata, već i krvoločno istrijebiti organizatore revolucije Rozu Luksemburg i Karl Liebknechta, te povesti vašeg Lenjina iz Švicarskog egzila ravno u Petrograd, gdje će stati na čelo rusko feudalnim Mužicima ,koji će ih, pod egidom  Treće Internacionale: "izgradnje Socijalizma kao prve faze Komunizma". Prema vlastitoj NACIONALNOJ  formuli - izdati međunarodni karakter revolucionarnog Socijalizma.  Usmjeriti nastajuću povijest prema njenoj krvavoj  sprdaćini Nazi-fašizma, udružen Molotov-

 - Ribentropp; po nalogu Staljina Boje, još 1933.godine spriječiti i drugi pokušaj njemačke socijalističke revolucije, te povesti svijet, zajedno sa Hitlerom u jednu od najkrvavijih klaonica čovječanstva.
   I sada, vi biste tako nastavili sa vašom buržujskom brbljaonicom - svakako, Avangardno, da vučete za nos te mentalno zaostale stvaralačke mase, odgovorne - ne samo za cijelokupno društvo, već i za vašu parazitsku "izgradnju prve faze".
 Ako ne i za dolazeća stoljeća - onda barem za vaša vijeka, poput vašeg nesretnog  Caouseskog !      

Nema komentara:

Objavi komentar