petak, 31. kolovoza 2018.

DANKO KONČAR:

 Pomogao sam Uljaniku iako nisam trebao i za ovo brodogradilište NISAM BAD GUY


Isplatom srpanjske plaće jučer je nakon osam dana prosvjeda okončan štrajk u kojem je sudjelovalo više od 4 tisuće radnika Uljanik Grupe. Plaće su stigle, no ostalo je nezadovoljstvo, ali i neizvjesnost što brodogradilištu i sudbini zaposlenih u njemu nosi sutra. Prvi, a u ovom trenutku i najvažniji korak koji treba učiniti da bi te budućnosti uopće bilo je prihvaćanje Plana restrukturiranja, prijedlog kojeg je neposredno pred sezonu godišnjih odmora u srpnju upućen na razmatranje Europskoj komisiji u Bruxellesu. Kad taj plan prođe i Uljanik uđe u restrukturiranje, u priču bi trebao i službeno ući i kormilo preuzeti izabrani strateški partner Danko Končar, koji je ovih dana ne samo budno pratio, već i direktno sudjelovao u traženju financijskog modela koji bi pulskom brodogradilištu omogućio preživljavanje dok se ne steknu uvjeti za dotok svježeg novca kroz dokapitalizaciju.
Ekskluzivno u razgovoru za Glas Istre Danko Končar iz Kine komentira aktualnu situaciju u i oko Uljanika, te odgovara na neka od najvažnijih pitanja koja je tijekom proteklih dana postavljala javnost. Kako nam je napomenuo, ovo je njegov prvi izlazak u javnost od izbijanja krize u tvrtki, a ranije nije želio govoriti do isplate plaća.
-Uljanik je zadnja dva tjedna bio glavna tema u zemlji, pri čemu je u javnost pušteno puno informacija, poluinformacija i spinova. Kako vi komentirate situaciju i mislite li da je njezina eskalacija bila neizbježna ili se sve moglo riješiti i bezbolnije na neki drugi način?
-Šokiran sam količinom medijskih dezinformacija koje se ovih dana objavljuju. (M. P)
OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU

Nema komentara:

Objavi komentar