četvrtak, 23. kolovoza 2018.

EUROZASTUPNIK ISTRE MEĐU PETUNIJAMA U AUSTRIJI


JAKOVČIĆ USRED DRAME U ULJANIKU OBJAVIO FOTOGRAFIJU NA KOJOJ POZIRA MEĐU PETUNIJAMA U AUSTRIJI Napao ga dio komentatora na društvenim mrežama

    AUTOR: 
    • Hina,
    •  
    • Jutarnji.hr
  •  OBJAVLJENO: 
  • 23.08.2018. u 00:10


Facebook



Štrajk u pulskom brodogradilištu Uljanik zbog neisplate plaća započeo je srijedu ujutro u 7 sati, kada radnici Uljanika dolaze na posao. Nakon okupljanja unutar brodogradilišta i na svojim radnim mjestima, veći dio radnika je oko 9 sati izašao na ulicu ispred Uljanika i blokirao promet. Na cesti su ostali do 11 sati. Oko podneva štrajkaši su se uputili, uz pratnju policije, i na jednoipolsatni prosvjedni hod ulicama Pule kojom prilikom su im Puljani davali podršku.
Štrajk u Uljanik grupi u njezinih sedam društava i brodogradilištu „3.maj“ u Rijeci nastavlja se u četvrtak. U štrajku ostaju do ispunjenja zahtjeva, odnosno isplate plaća, rekao je predsjednik Štrajkaškog odbora Đino Šverko.
I dok pulsko brodogradilište prolazi teške trenutke, a situacija u škveru je glavna tema koju komentiraju gotovo svi vodeći vladajući i oporbeni političari, utjecajni IDS-ov eurozastupnik Ivan Jakovčić u srijedu se oglasio s jednom sasvim drugačijom porukom.
Na društvene je mreže stavio fotografiju sebe kako pozira među petunijama negdje u Austriji.
- Jedan veliki pozdrav iz Austrije svima koji vole opojno mirisne petunije!, napisao je Jakovčić u opisu fotgrafije.


I dok su neki pohvalili odabir fotografije Ivana Jakovčića, dio komentatora mu je spočitnuo što je takav prizor objavio baš dok se jedna od najvećih istarskih kompanija, nalazi u najtežim trenucima.
- Sakrij se da te ljudi ne vide i ne čuju. Koliko si ti kriv da je Uljanik u banani, napisao je jedan komentator.
- Sram te bilo!, glasio je drugi komentar.
- Smo pensali da ste u Uljaniku, napisao je još jedan od komentatora.
Jakovčić se nije upuštao u raspravu s njima.
Inače, kao potencijalni strateški partner posrnulog Uljanika spominje se poduzetnik Danko Končar, s kojim je Jakovčić donedavno bio u poslovnom odnosu, tj. bio je član nadzornog odbora jedne njegove finske tvrtke zbog čega se našao na udaru kritika za mogući sukob interesa, što je on odbacio.

Nema komentara:

Objavi komentar