MIGRANTSKO PITANJE

SVE VEĆE PODJELE UNUTAR EUROPSKE UNIJE Macronu se smrklo pred očima kada je čuo koga je Viktor Orban nahvalio

    AUTOR: 
  •  OBJAVLJENO: 
  • 29.08.2018. u 14:24




Francois Mori, Laszlo Balogh / REUTERS

Emmanuel Macron i Viktor Orban






Francuski predsjednik Emmanuel Macron odgovorio je u srijedu mađarskom premijeru Viktoru Orbanu i ministru unutarnjih poslova Matteu Salviniju kako "imaju pravo" kad na njega gledaju kao na "glavnog protivnika" u Europi oko pitanja migranata.
"Ništa neću prepustiti nacionalistima i onima koji se zalažu za govor mržnje. Ako u meni vide glavnog protivnika, imaju pravo", kazao je on odgovarajući novinarima tijekom posjeta Danskoj.
U utorak u Milanu mađarski premijer Viktor Orban nazvao je talijanskog ministra unutarnjih poslova svojim "herojem" a Emmanuela Macrona, naprotiv, svojim glavnim neprijateljem u Europi.
"Trenutno postoje dva tabora u Europi a jedan predvodi Macron", rekao je mađarski premijer.
Sedam mjeseci uoči europskih izbora koji bi se trebali vrtjeti većinom oko pitanja migranata, optužio je Macrona da je "na čelu političkih snaga koje podržavaju imigraciju" dok on želi "zaustaviti ilegalnu imigraciju".
"Stvara se snažna oporba između nacionalista i progresista" u Europi, kazao je francuski čelnik, koji se nalazi na turneji u Danskoj i Finskoj u potrazi za saveznicima oko stvaranja "progresivne fronte" u Europi naspram nacionalističkih i populističkih snaga.
**********************************************************OOvaj blog 
Sve, dabome,  nakon 1848. godine Marks-Engelsovog proglasa: "Proleteri svih zemalja ujedinite se!", 1864. rađanja
 Prve Internacionale, 1867 nakon pojave Marksovog Kapitala,  te njihovog devetnaeststoljetno znanstvenog humanizma,- čime se kapitalističko društvo tektonski potresa u svom tadašnjem potpunom rasulu. 
Dok se 20. stoljeće ukazuje kao posljednja prilika da  taj klasni sustav pruži čovječanstvu svoj samrtnički ugriz.   Prvin i Drugim svjetskim ratovimaperpetuiraju se tektonika ekonomskih kriza, pokuša  se preodjenuti svijet u šareno ruho cirkusne lude liberalne demokracije;  reanimira se osvajački inertnacionalizam;  iznova vraća u još sitnije nacionalistike enklave, nalik feudalnim posjedima. Na  mjesto lordovstva smjestaju se nove oligarhije - koje će da iz temelja krenu na brušenje vlastito ekonomskog terora uz svesrdnu potporu ideoloških barbara, intelektulno spinovskih doktora, malograđanskih filistara, ideoloških protuha, vjerskih dvoličnjaka i kojekakvih domoljuba herojski  staying home  kukavicama.
U tom se klasnom izmetu čovjećanstvo danas  kreće izbačeno iz vlastite orbite zdravog razuma  u smjeru svoga pečinskog ishodišta.