četvrtak, 8. kolovoza 2019.

I SVI SMO JEDNOGLASNI KAKO BI SVE OSTALO NA ISTOM





REAKCIJE NA NAJAVU GRADONAČELNIKA PULE BORISA MILETIĆA DA ŽELI BITI ŽUPAN

SANJA RADOLOVIĆ (SDP): Jasno mi je da želi pobjeći / JURICA ŠILJEG (HDZ): Pozivam ga na ostavku / DAMIR GRÜNBAUM (NEZAVISNI): I ja ću se kandidirati za župana

 | Autor: Chiara BILIĆ

 Između redaka, ali prilično jasno, Miletić je kandidaturu za župana najavio u nedavnom intervjuu Glasu Istre, potvrdivši višemjesečna nagađanja. Istarski političari smatraju da je to učinio prerano jer, kako je istaknula Kristina Bulešić iz HNS-a - ispada da mu je već sada fokus na Županiji, a ne na Gradu

 Iako pomalo između redaka, aktualni gradonačelnik Pule i predsjednik IDS-a Boris Miletić nedavno je u intervjuu za naš list najavio svoju kandidaturu za istarskog župana. "Logično je da čovjek, nakon nekog perioda na čelu Pule, razmišlja unaprijed što i kako, ali to su teme koje prvo trebamo raspraviti unutar stranke", odgovorio je Miletić u ponedjeljak na upit ima li ambiciju postati župan. No, čini se da ta izjava, čak dvije godine prije redovnih lokalnih izbora, nije iznenadila apsolutno nikoga, a najmanje oporbu, kako pulsku, tako i županijsku. Naprotiv, otvoreno nezadovoljni Miletićevim dugogodišnjim vođenjem Pule, opozicijski su je političari dočekali na nož.
- Već dugo znamo da se to šuška u kuloarima. Nije nas iznenadilo ni s obzirom na to da se već neko vrijeme Miletić ne pojavljuje u javnosti, eventualno na sjednicama Gradskog vijeća, a ni tamo ne može izdržati cijelo vrijeme. Ako je moralno ispravan, bilo bi mu dobro da prvo podnese ostavku, pa da ide na izbore za župana, kad već ne može izdržati to za njega toliko teško vođenje grada, kaže predsjednica pulskog SDP-a Sanja Radolović.
Iz predizbornih programa, od 2009. nadalje, poručuje Radolović, Miletić je realizirao tek deset do 20 posto projekata.
- Jasno mi je da želi pobjeći i napustiti fotelju. Grad grca u problemima. Sigurno je riječ i o zasićenju što se tiče samog posla, ali moramo biti realni i pogledati istini u oči. Veliki dio projekata nije ostvaren, od rekonstrukcije Ulice 43. istarske divizije do izgradnje četiri garažne kuće. Liste čekanja u domu za starije i nemoćne i dalje su dugačke, čeka se deset godina, fasade nisu uređene, podsjeća Sanja Radolović.
 Neka se primi posla
 Gotovo identičnog mišljenja je i predsjednica pulske podružnice HNS-a Kristina Bulešić. Čudi ju jedino što je to izašlo, kaže, u javnost dvije godine prije izbora te se pita znači li to da je Miletićev fokus već danas usmjeren s Grada na Županiju. Ona također smatra da bi, ako je kampanja takoreći počela, bilo fer i korektno da Miletić podnese ostavku u Gradu.
- Grad je loše, stanje je katastrofa. Pročitala sam naravno da je rekao da nije zasićen, ali evo protupitanja: Ako nisi zasićen, zašto govorimo dvije godine unaprijed?, retorički pita HNS-ovka.
Pulski gradski vijećnik, HDZ-ovac Petar Ćurić, zaziva prijevremene lokalne izbore. Pula, kaže, stagnira, a Istra je praktički bez župana jer Fabrizio Radin nije nikada vodio velike sustave i ne može voditi Županiju. Na upit smatra li i on da Miletić bježi iz Pule, Ćurić odgovara da bi se moglo tako reći zbog nagomilanih problema u Gradu, ali i osobnih repova koji se vuku.

Nema komentara:

Objavi komentar