petak, 6. rujna 2019.

DRŽAVI TEROR ŠIRI SE HRVATSKOM POPUT ZLOKOBNE KUGE






IĆI ČE TOLIKO DALEKO KOLIKO TO BUDE ZAHTJEVALA POSJEDNIČKA KLASA NJENIH DRUMSKIH RAZBOJIKA. KOJI NJOME UPRAVLJAJU NEŠTEDINIČNOM CIJENOM LUKSUZA SVIH NJENIH ORGANA PRISILE, -UKLJUČUJUĆI I NJENE PRVE REDOVE DOGMATSKOG DUŠOBRIŽNIŠTVA. - ŠIŠUČI KRV STVARALAČKIH MASA DO MJERE DA IH SE DOVEDE U STANJE APSOLUTNE FIZIČKE I MENTALNE NEMOĆI NA PRUŽANJU BILO KAKVOG SOCIANLOG OTPORA.
kLASNA CIVILIZACIJA TIME, KAO  DA DOSTIŽE ŠPICU VLASITOG APSURDA, KOJIM, SAMA SEBE STJERUJE U VLSTITI AMBIS !
DALI JE EVOLUTIV ČOVIJEK MOGAO SAMO DOTLE STIČI?
I TO, UPRAVO U SVOM KRUCIJANOM POVIJESMOM SNU - KAD JE USPIO DOSTIĆI SVOJ TEHNOLOŠKI STUPANJ MATERIJALNOG I DUHOVNOG IZOBILJA ZA SAV PLANETARNI BIOLOŠKI ROD ...!




MORNARIČKA BOLNICA, AKCIJA "PET DO 12"

Stanje je alarmantno! Sestre i liječnici preopterećeni i potplaćeni. Pitanje je TKO ĆE RADITI U NOVOJ BOLNICI!?

 | Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ



Liječnici i medicinske sestre pulske opće bolnice izašli su danas na stražnje dvorište Mornaričke bolnice kako bi se pridružili ostalim hrvatskim bolnicama koje su ovaj tjedan održale akciju "pet do 12". Kratkom obustavom rada od 20-tak minuta, željeli su upozoriti na sve lošije uvjete rada u kompletnom zdravstvenom sustavu, veliku preopterećenost i potplaćenost liječnika i medicinskih sestara ali i kroničan nedostatak svih medicinskih kadrova. Medicinske sestre s kojima smo razgovarali, kažu da je stanje neizdrživo i u pulskoj bolnici, ponajviše zbog velikog nedostatka medicinskih sestara i niskih plaća. Samo u zadnjih mjesec dana bolnicu je napustilo 10 sestara.
"Ljudi su izmoreni, iscrpljeni, diže ih se sa slobodnih dana, a sestre brinu o puno više pacijenata nego što bi trebale. Sve je to začarani krug zbog lošeg sustava koji nas gazi već godinama. Zbog nedostatka sestra koje čine jezgru bolnica, spajaju se pojedini odjeli. Uvjeti su zaista teški ali rješenje se ne nazire!, pričaju sestre.
Predstavnik liječničkog sindikata dr. Rajko Ćelović kaže da u ovom trenutku bolnici bolnici nedostaje oko 30-tak liječnika specijalista. "Imat ćemo novu bolnicu i vrhunsku opremu ali ja se iskreno pitam tko će tamo raditi?! Ne želim biti zloguki prorok ali bolnicu ne čine zidovi već ljudi!", kaže Ćelović.
Akciju su organizirali Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara-medicinskih tehničara, Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi, a pridružili su im se i članovi Hrvatskog liječničkog sindikata.
-S obzirom da su u tijeku pregovori za izmjene i dopune Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja te da je Vlada već jednom odbila potpisati parafirane izmjene i dopune Kolektivnog ugovora kao i daljnju neizvjesnost pregovora o materijalnim i drugim pravima svih zaposlenika u zdravstvu, ovom akcijom najavili smo borbu za bolje uvjete rada zaposlenih u sustavu zdravstva. Ovo je tek uvertira u mogući štrajk i jako sam zadovoljan odazivom u pulskoj bolnici, kazao je sindikalni povjerenik medicinskih sestara i tehničara Davor Burazor

Nema komentara:

Objavi komentar