četvrtak, 16. siječnja 2020.

MATIJA BABIČ

Komentar Matije Babića: Dalija Orešković je prvi pristojni lijevi političar



Foto: Index, Hina

DOK svjetonazorska desnica još uvijek nema nijednog pristojnog političara - riječ je o krdu providnih prevaranata koji iz sebe izvlače najgore kako bi dobili glasove najgorih - ljevica ga je napokon prvi put dobila u sjajnoj, neuprljanoj, pametnoj, ugodnoj i šarmantnoj Daliji Orešković.
Žalosti me što Dalija ekonomiju ne razumije dovoljno da bi shvatila da Hrvatska više nema dovoljno tuđeg novca da bi ga trošila i da ljudi sami bolje i poštenije od partijskih činovnika mogu odabrati na što žele trošiti svoj novac. No njeno nerazumijevanje barem je iskreno naivno - utoliko i izlječivo, za razliku od onog SDP-ovaca recimo, kojima je ono primarno alibi za korupciju i otimanje novca sposobnima kako bi ga dijelili podobnima.
Nadam se da je pred Dalijom sjajna budućnost, ali neka pročita Samuelsona. Istina, tad više neće biti kandidatkinja ekonomske ljevice jer nema ljevice bez nerazumijevanja ljudske ćudi i ekonomije.
Prvu etapu svoje političke karijere opstruirala je potpunim neshvaćanjem ekonomije i nesposobnošću surađivanja. No stvari ne treba gledati fatalistički i ljudima treba dati priliku da uče na greškama i evoluiraju. Dalija Orešković, prebaci li se učenjem u ekonomski centar i obuzda li egomaniju, mogla bi u budućnosti postati možda najkvalitetniji hrvatski političar. Ne uspije li, bez obzira na talent ostat će na 1%
**********************************************************************************************************
Komentar ovog Bloga 
Za razliku od neupučenih masa, kultivirani političar biva najgora vrsta buržujskog filistre.

Nema komentara:

Objavi komentar