srijeda, 15. travnja 2015.

DRUŠTVO IZUMRLOG ČOVJEKA

OPREZ, POTRESNI PRIZORI

POLICIJA ODVELA VLASNIKA U UMOBOLNICU I OSTAVILA PSE DA UMRU! Tko je kriv za stravičan pomor životinja?

Objavljeno: prije 3 h i 27 min
'A da je u kući bila nepokretna starica? Policija ni tada ne bi znala, pa bi žena umrla u mukama...'
METKOVIĆ - Šest uginulih posavskih goniča pronađeno je jučer popodne u blizini sela Glušci, nedaleko od Metkovića. Vlasnika pasa T.V. prije mjesec i pol dana policija je odvela na psihijatrijsko liječenje. Iza njega su ostali psi o kojima, barem tako tvrde institucije, nitko ništa nije znao. Šest nesretnih pasa uginulo je u najtežim mukama - mjesec i pol dana umirali su od gladi i žeđi, zaboravljeni od svih. Aktivisti za prava životinja koji su ih pronašli kažu da ih je šokirao prizor kojeg su zatekli.

Nisu znali, tvrde, da vlasnik posjeduje tu kuću, kao što nisu ni znali da ima pse. Neslužbeno doznajemo kako je na psihijatriju odveden s mjesta gdje je zatečen, a to nije bilo u Glušcima. Službeno prebivalište mu je u Metkoviću. Nikome nije rekao za pse, tvrde u policiji.
- Procjenili smo da su psi stari oko godine dana. Svaki od njih imao je svoju kućicu i očito je da se vlasnik zaista dobro brinuo o njima. Da smo barem znali prije... Čim sam saznala da su tamo psi, odmah sam s prijateljima sjela u automobil i odvezla se. Prizor kojeg smo zatekli neću zaboraviti dok sam živa. Da smo barem znali da se tamo nalaze, barem bismo ih došli svakoga dana nahraniti i prošetati. Brinuli bismo se o njima dok se vlasnik ne vrati - kaže potresena Saša Žderić, koja je preko prijatelja doznala da su psi ostavljeni sami i koja ih je pronašla. Iako prst krivice aktivisti upiru u policiju, oni tvrde da nisu krivi.
- Policija nije znala za životinje. Vlasnik je prijavljen da živi na drugom mjestu, a ovo je kuća izolirana izvan sela. Da smo imali ikakvih saznanja, nešto bi poduzeli - tvrdiMarija Gjenero, glasnogovornica dubrovačko-neretvanske policije.
No, aktivisti tvrde kako nije istina da nitko nije znao za pse. Ispred kuće se nalazi kanta za smeće, koju su metkovski komunalci ispraznili. Morali su čuti lavež pasa, no nisu reagirali. Uostalom, tvrde, kako je moguće da nijedna institucija nije došla u prostor u kojem je živio T.V.?

      ******************************************************************************************
Tko je kriv za vezane izginule pse? 
Jeli policija koja je odvela njihovog hranitelja u umobolnicu?
Neko susjedstvo koje nije marilo.
Neka društvena ustanova.
Ma nitko, brate , nije od njih kriv.
Svi su oni samo normalna ljudska bića!

Ni dobri Papa, niti djevica iz Međugorija nisu mogli stići na vrijeme.

Kriv je čovjek koji ih je do tada hranijo jer je bio normalan.
Svi ostali su bili ludi.
Po ničemu nisu predstavljali nekakvu društvenu opasnost.... 
www.severinomajkus.com 

Nema komentara:

Objavi komentar