srijeda, 22. travnja 2015.

DRŽAVNE AGENCIJE KAO IZVRŠNI ORGANI DRUŠTVENE PLJAČKE

VELIK NOVAC

KOLIKO KOŠTAJU DRŽAVU? Jutarnji donosi popis plaća šefova agencija, zavoda i fondova

  • Tom Dubravec, Goran Mehkek / CROPIX
Autor: Goran Penić
Objavljeno: prije 2 h i 13 min
Ukidanjem samo 7 ravnateljskih mjesta država će uštedjeti 1,5 milijuna kuna
Najveću bruto plaću u agencijama, zavodima i fondovima čiji je osnivač država, kako ekskluzivno doznajemo, imao je bivši ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanjeVinko Filipović, čija mjesečna primanja iznose 33.129,46 kuna.
Država je osnivač 61 agencije, zavoda i fonda, a iz Centralnog obračuna plaća (COP) dobili smo podatak za 42 ustanove. Prema tim dobivenim podacima godišnje se za bruto plaće 10.080 zaposlenih izdvaja čak 1,087 milijardi kuna, pa je prema tome prosječna mjesečna bruto plaća zaposlenika u državnoj agenciji 8986,44 kune. Samo na plaće čelnika agencija godišnje se izdvaja 10,3 milijuna kuna.
     **********************************************************************************
Razvidno  i jasno potaje svakom djetetu ove operušene zemlje do njenih samih temelja, da jedna od najskupljih država, sačinjena od desnih i lijevih korumpiranih poganina doslovno sprovodi isključivo interesne Kapitala.
Međutim, jedna opća društvena patetika sastoji se upravo u tome, što će već sutra roditelji te djece ponovno izaći na izbore, dajući podršku tim nedostojnim prevarantima  neupućenih glasačkih masa, koji će, sliježući ramenima promumljati:  „ Netko mora da vlada !“ .

www.severinomajkus.com 


Nema komentara:

Objavi komentar