nedjelja, 26. travnja 2015.

KLASNI SPINOVI

IŠE GOJKO DRLJAČA

OVO SU TRI MOGUĆE TOČKE PRIJEPORA IZMEĐU LALOVCA I VUJČIĆA Saveznici u stvaranju velike napetosti

  • Paun Paunović/CROPIX
Objavljeno: 25.04.2015
Dijagnosticirali smo tri moguće točke prijepora između ministra financija i guvernera. Niti jedna nije supstancijalne prirode
Sredinom proteklog tjedna odnosi između Banskih dvora i centralne banke dosegli su vrlo visoku razinu napetosti. Potpuno je sigurno da su telefonski razgovori između guvernera i ministra financija imali obilježja onih konverzacija u kojima sudionici jedni drugima u pravilu ne govore što točno misle, iako pokušavaju ostaviti dojam da zdušno i iskreno objašnjavaju što su zapravo rekli ili mislili reći jedni o drugima. Ukratko, kad bismo kao nepristrani promatrači danas na temelju javnog dojma trebali ocijeniti razinu nerazumijevanja između HNB-a i Ministarstva financija, na ljestvici od 1 do 10, odlučili bismo se za devet. S obzirom na to kako nije baš dobro da bilo koja zemlja ima monetarnu i fiskalnu politiku u zoni međusobnog sukoba, a ne nadopunjavanja i konstruktivne suradnje, malo ćemo analizirati uzroke tog visokog stanja napetosti, premda se, nažalost, čini da su posve trivijalne prirode.
     *******************************************************************************************
Klasni spinovi tek uvode potlačene mase okolo-naokolo-pa na mala vrata u pakao društvene vrtoglavice, gdje bivaju manipulirani prema interesnim hirovima  parazitskih vladara stvaralačkih posjeda svih njihovih proizvodnih sredstava i prirodnih dobara.

www.severinomajkus.com

Nema komentara:

Objavi komentar