nedjelja, 23. listopada 2016.

DODATAK NA DONJI KOMENTAR VATIKANSKIH UGOVORA


Ovaj se bloger ponekada s razlogom pita:
Nije li se velika migracijska selidba u SAD-a,  i druge zemlje engleski govorečeg svijeta , u toku Prve i Druge Jugoslavije, odvijala, pored ekonomskih razloga, i  nekim drugim, još značajnijim političkim faktorima, koji su privlačili napredni pokreti, naročito u SAD Amerike tadašnju izdanu i zagubljenu radničku klasu  Balkana, i koji tamo nalaze svoju drugu domovinu u SLP  Amerike.
Danas postoje brojne činjenice koje govore u prilog tome.  Jugoslavenska federacija Socijalitičke Radničke Partije Amerike ubrzo postaje jedna od brojnih skupina toga velikog radničkog pokreta, koji početkom 20.stoljeća postaje treća politička partija zemlje; što će biti prikazano u narednim postovima.
Dok je bijeli teror Prve i crvene duge Jugoslavije, u sprezi sa tadašnjim krupnim kapitalom, i njegovim podrepnjacima iz zaostalih krajeva svijeta, ojačavao svoja apsolutistička strahovlađa, koja dostižu  vrhunac u Titovoj Jugoslaviji, u obliku Treće svjetskog bloka .
Centriran na  Brionskom haremu opće raskoši i razvrata, odakle se fabriciraju klevete i laži sve do današnjih dana protiv jedinog svjetskog pokreta međunarodno revolucionarnog socijalizma, utemeljen na Prvoj Internacijonali Marks-Engelsa, i koji ostaje kao takav na braniku Znanstvenog Socijalizma, od 1890. do ovih dana.
I zar nisu upravo ti faktori općeg zagrljaja Krupnog kapitala sa feudalnim ološem, na globalnoj razini, doveli svijet u današnji alarmantni položaj. Smišljenim forsiranjem tehnološkog razvoja  na račun  kulturne zaostalosti,  u kojem suvremeno čovječanstvo vegetira u jednoj općoj patetici kao objektivno oruđe, za isključivu korist  trokrake društvene aždaje : Krupnog kapitala, feudalnih ostavština i Vatikansnkog monstruma. 
www.severinomajkus.com

Nema komentara:

Objavi komentar