srijeda, 19. listopada 2016.

TREĆI SVJETSKI RAT ?!

SVE ZBOG SIRIJE

ALARMANTNO UPOZORENJE ERDOGANOVA BLISKOG SURADNIKA 'Da budem sasvim jasan, ako nastave ovako, Amerika i Rusija će nas sve uvući u Treći svjetski rat!'

    AUTOR: 
    • Jutarnji.hr
  •  OBJAVLJENO: 
  • 18.10.2016. u 23:11
Handout / Abdlhrman Ismail / Khalil Ashawi / Carols Barria / Aleksander Zamiliančenko / Reuters / Screenshot AMC / Sana Sana

Fotografije razrušenog Alepa

Turski potpredsjednik vlade upozorio je da će Sjedinjene Američke Države i Rusija uvući cijeli svijet u Treći svjetski rat ukoliko se sukob u Siriji ne riješi što prije. Ova alarmantna najava Numana Kurtulmnusa stiže u vrijeme kada su odnosi svjetskih supersila na najnižim odnosima još od Hladnoga rata.
Podsjetimo, Amerika se povukla iz pregovora o Siriji nakon što je optužila Ruse za hakiranje, ali i za ratne zločine u ratom razorenoj zemlji. Međutim, Rusi se ne obaziru na to, i dalje pomažu sirijskom predsjedniku Bašaru al-Asadu u uništenju pobunjenika, među kojima je i značajan dio onih koje naoružavaju Amerikanci.
- Da budem sasvim jasan, ako se ovako stanje nastavi, Amerika i Rusija doći će do točke kada će međusobno zaratiti. Nažalost, ovaj rat u Siriji bi mogao bi izazvati jedan veliki regionalni rat, možda čak i Treći svjetski rat... - rekao je Kurtulmus.
 
U razgovoru za tursku državnu agenciju Anadoliju potpredsjednik vlade potvrdio je i da Turska ne misli micati svoje postrojbe iz sjevernog Iraka tijekom bitke za Mosul.
- Naše prisustvo tamo je sasvim legitimno i ostat ćemo na tom području onoliko koliko bude potrebno - rekao je Kurtulmus dodavši da je zadatak turske vojske edukacija iračkih vojnika. Na njegovu žalost, to ne misli irački premijer Haider al-Abadi koji je posljednjih dana opasno zaratio s Erdoganom. On smatra da je prisutnost turskih vojnika u Iraku ništa drugo nego - okupacija
*************************************************
Komentar ovog bloga
Svi društveni elementi govore u njegov prilog.Gotovo ni jedan ga ne opovrgava .Kapitalizam se nalazi na vrhu svoje razarajuće moći, pomoću koje on jedino osigurava svoj daljnji opstanak već drugo stoljeće.
Kraj ratovanja,i njegovih prijetnji, doveo bi ga do njegovog naglog rasula. Ono što biva još opasnije od samog kapitalizma, njegova je post ostavština opće paleži i destrukcija, civilizacijskih tekovina, prirodnih i stvaralačkih resursa.
Neke društvene snage, koje bi predhodile toj općoj destrukciji,sposobne da pravovremeno preuzmu društveno kormilo u svoje ruke - nema još na pomolu.
De Leonova bojazan povratka  čovječanstva u neku vrstu industrijskog feudalizma, mogla bi u tom slučaju postati pre blaga. 
www.severinomajkus,com    

Nema komentara:

Objavi komentar