subota, 8. listopada 2016.

"NOVI POČETAK"


GLOBUS EKSKLUZIVNO OTKRIVA PLANOVE BIVŠEG PREMIJERA Zoran Milanović se na velika vrata vraća u politiku!

    AUTOR: 
    • Zdravko Milinović
  •  OBJAVLJENO: 
  • 06.10.2016. u 14:59




Antonio Bronić / REUTERS




Zoran Milanović ima priliku postati prvi predsjednik jedne velike hrvatske političke stranke koji je uspješno proveo mirnu i civiliziranu tranziciju vlasti nakon odlaska s funkcije. Njegovi prethodnici i u HDZ-u i u SDP-u, Franjo Tuđman i Ivica Račan, zbog bolesti i na koncu, smrti, nisu stigli odabrati nove lidere. Ako se njihova sudbina usporedi s načinom na koji su stranke napuštali Ivo Sanader, Jadranka Kosor, pa i Tomislav Karamarko, oni su ipak uspjeli otići dostojanstveno i mirno. Jer, Sander je, izbačen iz stranke, na kraju završio u zatvoru. Jadranka Kosor grubo je izbačena iz HDZ-a i na kraju potpuno odbačena. A Karamarka su tek počeli valjati po blatu i nije izvjesno koliko će to trajati i kako će završiti.
Milanović intenzivno radi na tome da iza sebe ostavi stranku u “prijateljskim rukama”. Iznimno mu je stalo da nakon njega u SDP-u ne bude potop. Iako se formalno ne miješa u izborni proces u SDP-u, jasno je kako je njegov prvi favorit bio Ranko Ostojić. Nakon početnih kritika kako SDP nije HDZ pa da se za predsjednika postavlja šefa policije i Karamarkova nasljednika, Milanović je zaključio da bi Orsat Miljenić dugoročno bio bolji kandidat. Iz krugova bliskih vrhu stranke može se saznati da iskreno namjerava poštovati sve procedure u izbornoj igri. Međutim, odlučio je i ne odustaje od namjere da hrvatsku politiku napusti što je prije moguće.
******************************************************
Smicalice, špekulacije, kalkulacije,sračunavanja  podvaljivanja, inati. Prgavost, ubraženost, odlike kojima se, u jednom normalnom društvu, ne stiče zaposlenje niti za čistača ulica. Ali posve zadovoljavaju da se njima unesreći jedan narod, koji, i onako ne zna za nešto bolje.
www.severinomajkus.com
                           ******
   Vlado Nuic · 
Dostojevski , u svom romanu ,, Bjesovi,,(kojeg preporuči prof.Banac u vrime frtutme posle izbora, sad već prošle vlade) piše...postoje 3 vrste hulja 1.hulje koje se ne stide svoje podlosti 2.hulje koje svoju podlost drže na najveću plemenitost 3.obične čistokrvne hulje...eto..Bog je htio da se palica istrgne iz ruku, jednog od naših luđaka, kako nan cafići nebi postali munchenske pivnice tridesetih.

Nema komentara:

Objavi komentar